Danes je del nasmeh odraz našega zdravja in dobrega počutja.  V kolikor vaš nasmeh ni ravno za naslovnice, ni panike, omislite si zobni aparat, saj ne samo, da je danes popularen kot modni dodatek, je tudi popolnoma varen. Če pogledamo malo nazaj so se zobni aparati izjemno spremenili, saj niso več le skupek žičk v ustih. Danes si lahko vsak odloči za obisk ortodonta, ter se posvetuje na kak način se lahko estetsko korigira njegove zobe z zobni aparati.

Danes je ortodontsko zdravljenje namenjeno vsem, saj si vsak želi lepega in zdravega nasmeha, je pa priporočljivo, da v primeru nepravilne izrasti zob ortodonta čim obiščete čim prej, saj bo tako tudi rezultat hitrejši. Izgradnja pozitivne samopodobe je del odraščanja, saj je za njeno gradnjo pomembno tudi sprejemanje sebe ter svojega telesa. Danes zobni aparati, niso samo del estetske korekcije ampak tudi modne industrije. Vsekakor pa je tudi del samopodobe, ki jo delimo s svetom.

zobni aparati

Ortodontija zajema malo širši pogled na zdravje ustne votline, saj so zobni aparati tudi del zdravljenja zob, saj pri nekaterih nepravilnostih prihaja tudi do obrabe zob, kar pa lahko preprečimo ravno z ortodontskim aparatom. Danes do vam na voljo različni zobni aparati in prav vsak ima določeno prednost, v kolikor se ortodont odloči zanj. Na voljo so vam ortodontski aparati, ki jih lahko snamete, na voljo so vam pa tudi aparati, ki so fiksni, od vas in vašega stanja zob v ustni votlini pa je odvisna izbira le tega.

V kolikor so odločite za zobni aparat je prvi korak ta, da obiščete izbranega ortodonta, ki na podlagi zobnega rentgena ter vašega trenutnega stanja ustne votline naredi načrt zdravljenja, ter vas napoti k zobozdravniku v kolikor je potrebna menjava ali zdravljenje kakšnega od vaših zob, saj so lahko zobni aparati nastavljeni na zdrave zobe. Izberete pa lahko fiksnega ali snemljivega, ki potrebuje malo več pozornosti ter discipline pri nošenju. Poiščite vse potrebne informacije ter obiščite ortodonta.