Alergije lahko nastanejo zaradi različnih razlogov. Allergoff pršilo za nevtralizacijo alergenov deluje zelo učinkovito nad alergije. Človek je lahko alergičen na različne snovi, lahko smo alergični na prah, na tkanine ali pa dotik posebnega materiala, kot so recimo usnje ali pa na listje rastlin. To je vse odvisno od našega telesa in kako močen je naš imunski sistem.

Alergije

Velikokrat se lahko alergijskih reakcij znebimo z alergijsko terapijo, v tej terapiji se v obdobju več tednov izpostavljamo snovi, ki povzroča alergijo in se s tem naše telo samodejno navadi te alergične snovi in je manjša verjetnost, da se bi alergija ponovno pojavila.

Pacient lahko uporabi posebna pršila proti alergiji, kot so izdelki Allergoff. Alergije so podedovane. Zaradi tega imajo osebe, katerih starši ali pa stari starši so imeli alergične reakcije, večjo verjetnost alergičnih reakcij, kot pa osebe, ki v družinskem drevesu nimajo zgodovine alergij.

Najpogostejše alergije so na navadni hišni prah ali pa na cvetni prah. Zato je spomladi zelo ne prijeten čas za osebe z alergijami. Osebe, ki imajo alergijo na cvetni prah imajo zaradi cvetenja vseh rastlin zelo hude težava z dihanjem, nekateri morajo jemati  predpisane posebne antibiotike, da jim pomagajo pri dihanju.

Proces alergične reakcije se najpogosteje pojavi v nosu, saj je vdih mikroskopskih alergičnih snovi zelo visok. To je še najbolj pogosto pri manjših snoveh, ki jih ne moremo videti oziroma zaznati s čuti, kot so cvetlični prah ali pa navadni prah, preden je prepozno. 

Ko  snov pride v dotik z občutljivo nosno votlino, se v njej sproži imunski sistem proti bakterijam, ki povzročajo različne alergije, to sproži simptome, kot so solzne oči in zamašen nos. To je v razlog, da se znebimo alergičnega delca iz nosu in da s tem preprečimo podzavestni vdih novih delcev.

Za takšne primere obstajajo pršila, ki v nosni kanal spustijo snovi, ki ublažijo reakcijo imunskega sistema in tako sprostijo nos in nosno votlino. Tako lahko na novo vdihnete zrak brez skrbi, da bi se vam nos ponovno zamašil.