Cbct je slikanje zob tri dimenzionalno, kar pomeni, da se na rentgenski sliki vidi volumen vaše ustne votline, slika pa je spravljena v digitalni obliki, ki jo lahko  vaš zdravnik vidi kadar koli bo potreboval. Pri nas 3D slikanje še ni dosti uveljavljeno, dejansko je samo en tak stroj v privatnem sektorju torej v zasebni ambulanti, vendar je dobra novica ta, da lahko pridete na vrsto kar takoj, ker in čakalnih vrst. Razlika glede na navadno rentgensko slikanje pa je v tem, da je bistveno manj sevanja in je postopek slikanja izjemno hiter. Torej prejmete le toliko sevanja, kot ga dobite v enem tednu v mestu.

cbct

Slikanje s postopkom cbct je rentgensko slikanje, ki je koristno za vašega zobozdravnika zato, ker zelo natančno lahko vidi razmerja in oddaljenosti vaših zob med seboj ter kje točno so živci in ostalo, kar ga zanima, največkrat spremembe v ustih ali pa, kako in kje bo vsadil zobni vsadek. V tem primeru je tri dimenzionalno slikanje ali cbct najboljša možna izbira, s katero se boste izognili marsikateri nevšečnosti ali napakam, ki jih lahko zdravnik stori, ker ne vidi dobro, kje so zadeve v ustih in koliko so med seboj oddaljeni, še posebej živci.

Ko se odločite za cbct, se odločite za kvaliteto in za varovanje lastnega zdravja. Cbct je bova tehnologija, ki je edinstvena v prestolnici in je ne boste našli drugje, samo v zasebni ambulanti za slikanje s 3D tehnologijo, slikajo pa seveda lahko vse,. ne samo zobe, tudi tisto, kar potrebujete in na kar vas napoti vaš zdravnik lai pa specialist. Zakaj bi šli nekam, kjer je tehnologija zastarela in škodljiva uporabite to, kar prinaša sodobni čas, ker si seveda to zaslužite. Zdravje je seveda na prvem mestu pa tudi dobro počutje, s tem se gotovo vsi strinjamo. Torej izberite zase najboljše.