Iščete lokacijo v Sloveniji, kjer bi se lahko malce sprostili in naužili naravnih lepot ter miru? Potem je za vas primeren oddih na Golteh, kjer se v sodobno opremljenih apartmajih lahko sprostite, naužijete miru, ste športno aktivni ali preprosto uživate v naravnih lepotah. Na kratko na Golteh lahko počnete vse, kar si srce poželi.

V vzhodnih Kamniško-Savinjskih Alpah je visoka kraška planota – Golte. Zaradi apnenca, ki je pomemben za nastanek kraškega površja z jamami, vrtačami in suhimi dolinami, ki vodo dobesedno golta in po tem pojavu so Golte tudi dobile ime. V dobri uri ste iz prestolnice že na Golteh, kjer lahko izkoristite zimske razmere na smučišču, v toplejših mesecih leta pa za pohodništvo.

Golte
Golte vas bodo navdušile v vseh letnih časih.

Golte – kaj vse vam ponujajo?
Planota nudi najrazličnejše možnosti za rekreacijo in kakovostno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi. Otroke lahko popeljete na nepozabno doživetje z najdaljšo nihalko Žekovec, ki vas pripelje do hotela Montis, do katerega sicer vodi tudi cesta na Golte. V hotelu se lahko sprostite v prijetnem wellness centru. V restavraciji ali na zunanji terasi se lahko okrepčate z okusnimi jedmi ali pa samo opazujete sončni zahod, ki je vsak dan poseben trenutek dneva. Tudi za najmlajše družinske člane je poskrbljeno, saj lahko v poletnih mesecih uporabljajo bazen in otroška igrala. Če ste bolj aktivna družina ali posameznik, potem vas bo zagotovo navdušila nezahtevna krožna Pot po Golteh, ki jo lahko prehodite v slabih dveh urah. Druga možnost za pohod je najvišji vrh na Golteh – Medvedjak. Za vse adrenalinske navdušence pa Krajinski park Golte nudi spust po kar 200 metrov dolgi jeklenici, preplezate lahko umetno plezalno steno, odkrivate skrivnosti jamskega sveta ali pa se odločite za skok s padalom.

Ne odlašajte in obiščite sodobno opremljene apartmaje Golte, ki so na idilični lokaciji, v osrčju neokrnjene narave, na smučišču. Dobrodošli.