Voda je včasih večen problem, posebej takrat, ko lije, kot iz škafa. Takrat vidimo kje bi morali na našem dvorišču ali na vrtu nekaj spremeniti. Komaj takrat začnemo prav razmišljati, kaj nam lahko voda škode naredi, da moramo nekaj ukrenit, da ne bo nam zalivalo dvorišča ali bog nedaj še hiše. Kanalete nam lahko zelo olajšajo določene stvari, se dobijo različne velikosti ter oblike. Kako izbrati najbolj primerno kanaleto se nam takrat sigurno poraja vprašanje, ko je kakšen hud naliv. Če boste stopili v stik z podjetjem 2pr vam ne bo težko izbrati tiste kanalete, da bo reševala vodo pred poplavami.

kanalete

Najboljša rešitev so z rešetkami, čeprav so gor rešetke ni težko očistit ven nesnago in vse kar se nabira v njej. Glede kanalet bi morali že nekako razmišljati ob sami gradnji hiše ali ko si urejamo samo dvorišče. Ampak res nikoli ne vemo prav kam bo voda tekla, kje ne bo mogla odtekat in se bo nabirala. Najbolj primerno jo je tudi postavit pred samim vhodom garaže, tam ni prijetno, če nam voda slučajno vdirala v garažo. Če pogledate na njihovo spletno stran, ki jo lahko najdete zgoraj, vidite, da lahko izbirate med bolj močnimi betonskimi ali tudi plastičnimi. Če veste, da se boste vozili čez njo je itak najboljša betonska, ki premore ogromno kilažo.

Ampak kanalete ne uporabljamo danes samo zunaj na naši odvozih ali podobnih cestah. Vedno več se jih poslužuje v kopalnici. So res drugačne, je pa tuš prostor dosti bolj praktičen.  Kanaleto vstavite na tleh, kjer boste imeli tuš in voda bo lepo odtekala. Ja, če sedaj malo bolj premislimo so kanalete res namenjene samo vodi, da lahko nekje voda odteka in se ne zadržuje. So rešile že marsikatero težavo, da ni prišlo do izlivanja vod. Ampak, ko je res tisti hudi naliv, ki smo jih zadnja leta deležni se lahko vse spremeni in nam nič ne pomagajo, samo ne razmišljajmo na najhuje.