Vsako dekle, in posledično tudi ženska, se mora prej ali slej spopasti z menstruacijo. V ta boj, se najpogosteje ponese tampone in vložke, vendar to niso vsa orožja, ki so ženskam na voljo, saj obstaja tretja možnost. To je menstrualna skodelica. Verjetno ste že slišali za njo vendar jo iz nekega razloga ne uporabljate. Toda bodite prepričani, da obstaja menstrualna skodelica za vsako žensko.

menstrualna skodelica za vsako žensko

Vprašanje, ki ga najverjetneje imate je, kaj sploh je to in kako deluje. Kot že ime pove, je to skodelica narejena iz silikona, zaradi česar nima nobenega vpliva na vaše telo. Tako kot vse skodelice, ki jih poznamo tudi ta nekaj drži in sicer menstrualno kri. Vem, tega dejstva niste pričakovali. Ker je to menstrualna skodelica za vsako žensko in ne za vsakega moškega, potem vemo, da bo njeno mesto skozi dan najverjetneje v nožnici. Pred kakršnim koli vstavljanjem in izstavljanjem si dobro umijte roke. Skodelico se nato zloži in vstavi v nožnico. Kako ta postopek deluje je povsem odvisno od Vas in kaj vam ustreza. Po nekaj minuta se skodelica odpre in ustvari vakuum zaradi česar kri ne more uiti, dokaj preprosto. Menstrualna skodelica za vsako žensko mora pač biti preprosta za uporabo saj je namenjena vsem. Ne smemo pa pozabiti, da kri skodelice ne bo pustila čiste. Pred vsako uporabo je potrebno skodelico razkužiti. To ne pomeni, da jo je potrebno razkuževati pri vsakem praznjenju, vendar le na koncu in začetku menstruacije.

Menstrualna skodelica za vsako žensko pa ima tudi nekaj slabosti (v večini subjektivnih). Morali se boste privaditi pogleda na svojo kri, ob izstavljanju je vedno dobro imeti zraven umivalnik ter ne boste se želeli vrniti na vložke. Obstaja menstrualna skodelica za vsako žensko, tako da se vam ni potrebno bati, da ne bi našli prave zase.