Lepo je, ko imaš nekaj svojega kakšno podjetje ali kaj podobnega. Si sam svoj šef, pod sabo imaš ljudi, ki delajo za tebe. Delu si lahko prilagajaš, ampak ni vedno vse rožnato, če si kdo to misli. Ampak včasih je dobro vedet kako podjetje posluje, kako vse skupaj poteka. Včasih vsega tega ne moreš ugotoviti sam, ampak moraš koga poklicati, da pregledajo vse papirje. Notranja revizija je prava beseda, ki se ukvarjajo s takimi postopki, da pregledajo vso našo stanje. Mogoče kdo pomisli ob tej besedi na kakšnega notranjega policaja, ampak to je daleč od policaja, oni nimajo s tem nobene veze.

Notranja revizija

Vsi kateri ste v takem poslu in se s čim ukvarjate ste se sigurno že srečali z notranjo revizijo. Mogoče pa je za nekatere beseda notranja revizija čista neznanka. Ko se opravi notranja revizija, lahko samo se izboljša poslovanje in lahko se izognete kakšnemu tveganju. Naloga je, da pregledajo delovanje notranjih kontrol, da ne pride do kašnega tveganja ter pripomorejo k izboljšanju poslovanja. Osredotočit se morajo pri notranji reviziji na pretekle dogodke ter sprejemanju raznih ukrepov za nadaljnje poslovanje. Da je vse skupaj učinkovito je seveda odvisno v kakšnem kontrolnem okolju revizor deluje. Za nas, ki nismo v tem poslu najbolj podkovani, nam je ta beseda neznanka in jo mogoče ne razumemo najboljše.

Saj vsi se ne moremo ukvarjat s takimi zadevami in zato najboljše ne razumemo. Nič pa ni narobe, če poznamo besedo notranja revizija, mogoče pa se boste kdaj znašli v takšnem okolju. Mogoče je sedaj težko to razumeti, v praksi je vse lažje. To ne more izvajat vsak, ampak morajo biti izobraženi ljudje, ki imajo s tem že nekaj prakse. Vsi delajo zelo strokovno in jim lahko zaupate, saj se z revizijo ukvarjajo že dalj časa. Poglejte malo na spletno stran zgoraj, so zelo zanesljivi in vredni zaupanja.