PVC okna so precej popularna, ker so cenovno precej bolj ugodna od lesenih ali aluminijastih. Kar se tiče kvalitete, pa so PVC okna enakovredna tako lesenim, kot aluminijastim, ker so izjemno trdna. Imajo še eno prednost in sicer se ne krivijo in ne zvijajo, saj niso dovzetna za vlago ali na katero koli drugo toplotno spremembo. PVC material se ne razteza in ne krči, zato tudi ne spoka. Plastična okna navzven ne kažejo iz katerega materiala so narejena, ker imitirajo lahko kateri koli material želite.

PVC okna

Kakovostna PVC okna so največkrat bele barve. Vendar je v porastu povpraševanje po drugih barvah, na primer v rjavi ali imitaciji lesa in kovine. Izberete lahko karkoli is želite in je v skladu z vašo fasado oziroma izgledom vaše stavbe. Na pogled so taka okna res privlačna in se ji ne da ločiti od originalnih lesenih ter aluminijastih.

Kakovostna PVC okna so izdelana tako, da ne prepuščajo nobene vlage niti toplote, zato so izolativno izjemno učinkovita. Priporočamo, da izberete taka okna, ki imajo trojno termopan zasteklitev. V tem primeru boste dosegli največji možni učinek. Ker toplota ne bo uhajala iz prostora, ne bo treba toliko kuriti, zato boste zagotovo precej privarčevali na ogrevanju in denarju. 

PVC okna se lahko prilagodijo sami stavbi. Če imate novogradnjo, so seveda klasičnih dimenzij, če pa je hiša stara in posebna, potem bo treba prilagoditi tudi okna. Mojster bo prišel zmeriti vsa okna, pa lahko tudi vrata, če jih boste menjali. Nato  bodo v enem dnevu zamajali vse, izolirali in tudi pospravili za seboj. 

Okna se menjajo v vseh letnih časih, razen pozimi in če je kakšna nevihta ali dež, ad ne bi zmočilo prostorov. Drugače pa boste do večera že imeli vse na novo narejeno. Zvečer boste že hvaležni za to, da ste okna zamenjali, ker ne bo več prepiha in hrupa.