Dobra skrb za vašo travo potrebuje tudi ustrezno vrtno kosilnico, ki ima danes različne karakteristike glede na željo lastnika. Med drugimi vam je na voljo tudi samohodna kosilnica, ki je izredno lahka, tiha ter dobro okretna, ki jo lahko uporabite tako na ravnem kot tudi neravnem terenu, vašo trato enakomerno pokosi in ji doda lepe okrasne proge. Tehnologija, ki jo odraža vrhunska samohodna kosilnica je plod dolgoletnih izkušenj ter povratnih informacij uporabnikov, tako da vam je na voljo tehnično dovršena kosilnica, modernega izgleda. Izdelana je iz kovinske konstrukcije ki je enostavna za vzdrževanje in brušenje. V kolikor je potrebno zamenjati kašen del samohodne kosilnice, tudi to lahko opravite sami, saj je menjava izredno enostavna. Model, ki ga ponuja samohodna kosilnica recimo Electra Special 45 vsebuje 40 l košaro, njena delovna površina pa je 45 cm, model Electra Special 55, pa vam je na voljo z 50 l košaro ter delovno površino 55cm.

samohodna kosilnica

Je pa samohodna kosilnica tako dovršena, da imate možnost nekaj specifičnih do naročil in sicer določite lahko koliko nožev na vretenu bo imela vaša samohodna kosilnica, prav tako pa tudi tako imenovane kasete za regeneracijo trave, izberete lahko tudi večjo košaro, čistilec zadnjega ali sprednjega valja, krtačo za roso, zaščitni pokrov, na voljo so vam različne velikosti koles, tudi luči v kolikor jih potrebujete.

Po ponudbi samohodnih kosilnic ter njenih posebnih dodatkov lahko vidimo, da je skrb za travo resna zadeva katere se moramo organizirani in premišljeno lotiti, saj je od naše pozornosti, ki jo namenimo izbiri kvalitetne samohodne kosilnice odvisna tudi dobra rast ter kvaliteta naše izbrane trave.

Profesionalna samohodna kosilnica je enostavna za uporabo, prav tako jo je izjemno lahko sestaviti in pripraviti na prvo delo. V kolikor jo boste redno uporabljali, bo vaša trava popolnoma gladka, saj so vam na voljo tudi vzdrževalni elementi, ki skrbijo za dobro travno rušo.