Uteži za roke jačajo mišice rok in ramenskega sklepa, pa tudi vaje za noge lahko delate hkrati. Tukaj dobite kakovostne in raznovrstne uteži za roke, ki so lahko fiksne ali pa take, da jih sestavljate in kombinirate. Nekateri te uteži uporabljajo tudi za obteževanje suknjičev za tek ali za vaje, kot so sklece in trebušnjaki, da si še bolj utrdijo mišice po vsem telesu. Če ste začetnik ali nežnejši spol, potem je dobro, da najprej kupite lažje ročke za vadbo in šele kasneje set več uteži, ko se boste že navadili in ugotovili, ali vam ta vadba res ustreza.

uteži za roke

Uteži za roke so zelo različne. Lahko so kovinske ali gumijaste. Nekatere so okrogle, druge pa v obliki šest kotnikov. Te slednje se veliko uporablja za sklece, ker so dostikrat v obliki ročk. So pa tudi uteži za roke, ki so povezane med seboj z dolgim ukrivljenim drogom in so fiksne za dvigovanje uteži z obema rokama.

Zakaj sploh dvigovati uteži, ko pa lahko vaje delate s težo vašega telesa? Odgovor je zelo preprost, vaje, ki jih delate s težo lastnega telesa počasi razvijajo telo in so primerne za tiste, ki bi radi bolj razvili kite in vzdržljivost. Impulzivnost in moč mišic pa na hitro lahko razvejete z dodatno težo, ki jo povzročijo uteži za roke. Z vnosom dovolj beljakovin in pravilne prehrane boste hitro napredovali in dosegli želeno mišično maso rok ter oprsja.

Drugače pa vam zaupamo en mali trik za lepe dvignjene ženske prsi. Uporabite ročke, ki so pol kilogramske. Lezite na klop s hrbtom in imejte ročki vsako v eni roki. Nato ju dvignite nad obraz z iztegnjenimi rokami, ter jih nato spuščajte počasi proti bokom. To naredite krožno. Nato nekaj časa zadržite uteži v višini bokov in jih spet dvignite nad obraz. To so triki za moč in trdnost mišic oprsja, ki hkrati držijo dojke pokončno ne glede na vašo starost.