Uvoz vozil je vse bolj popularen, ker so uvožena vozila cenejša. Tukaj je ugoden uvoz vozil v Slovenijo brez problemov. Uvoznik za vas in vaše vozilo poskrbi profesionalno in legalno. Vozilo lahko uvozite tudi sami, vendar, če nimate nobenih izkušenj ali zelo malo, lahko naletite na prevaro, slabo vozilo ali pa na težave pri pridobivanju dokumentov, kar vas lahko dosti stane živcev in denarja ter časa. Zato je najbolje izbrati izkušenega posrednika, kot je Rovando cars iz Slovenije. Našli bodo pravo vozilo za vas in ga pripeljali do vas ter uredili vso potrebno dokumentacijo.

uvoz vozil

Uvoz vozil se splača, ker so v tujini veliko večji trgi, kot pri nas. To pa pomeni,  da je tam veliko več vozil. Zaradi tega so cene nižje, ker je povpraševanje večje, kot pri nas. Tudi znamke ter modeli avtomobilov so v tujini. Na primer v Nemčiji, so dosti bolj zastopane, kot pri nas. Zato je možno, da pri nas ne boste našli svojega sanjskega avta. Takrat pride v poštev, da se ozrete po tujini.

Uvoz vozil iz tujine je lahko zelo stresna izkušnja, če se tega lotite sami. Vozilo je treba prej pregledati in ugotoviti, da je z njim vse v redu. Tudi, da ima vse papirje, da lahko legalno postanete njegov lastnik. Gre za rabljena vozila, pa tudi za nova. Ne boste vedeli, ali je trgovina prava, ali gre za spletno prevaro. Uvoznik posrednik bo to preveril in bo vedel.

Če se uvoz vozil dogaja preko izkušenega posrednika, lahko naročite podjetju, da poišče vaš sanjski avto na trgu izven Slovenije. Tudi, če ste ga že našli pri nas, se je vredno pozanimati, kakšna je cena takega avta v tujini. Pa naj gre za rabljenega, ali za novega. Dajte uvozniku nekaj časa, da se posveti vašemu primeru in najde točno to, kar bi želeli.

Ko je uvoznik našel vozilo, se uvoz vozil lahko zgodi šele, ko boste posredovali nekaj svojih dokumentov in plačali določene takse za uvoz. Takrat dobite dovoljenje za uvoz in avto bo hitro prispel do vas. Nato sledi le še registracija v Sloveniji in vaš novi jekleni konjiček bo vaš toliko časa, kolikor boste vi hoteli.