Zobozdravnik nam danes lahko pomaga pri marsikateri težavi, ki jo morebiti imamo s zobmi oziroma v ustni votlini. Kakorkoli že pa nam lahko pomagajo tudi pri izgubljenih zobeh, s tem problemom pa se sooča vedno več ljudi, ne samo starih, ampak tudi mladih. Vzrokov za to je lahko veliko. Vam pa lahko vse to nadomestijo s pomočjo zobnih vsadkov. Zobni vsadki so drugače imenovani tudi nadomestki zob, ki pa lahko izgledajo tudi čisto naravno in v tem primeru sploh nihče ne rabi ugotoviti, da ste kdaj koli že izgubili kakšen zob.

Zobni vsadki

Zobni vsadki so v bistvu samo nadomestek korenine zoba. Ampak vseeno pa vam na to gor potem naredijo še umeten zob. Vam pa ga vstavijo v čeljustno kost, kar pa tudi ne boli, ker se ves postopek oziroma poseg izvaja pod lokalno anestezijo. Marsikoga skrbi kako bo to vse potekalo in, da ga bo bolelo, ampak je temu ravno obratno in ne rabite nič skrbeti. Vsak zobozdravnik se bo potrudil za vas in vam vse to naredil res super in pa kvalitetno. Imajo pa seveda določene pogoje za ljudi, ki si hočejo dati delati zobne vsadke. Najbolj pomemben pogoj je ustna higiena. Le ta mora biti redna in tudi kvalitetna, tako da so zobje čisti. Ker drugače zobni vsadki ne bodo nič pomagali, ker boste spet in spet izgubili kakšen zob. To je pa seveda nepotrebno. Prav tako pa ne smete imeti vnetih dlesni, ker v tem primeru vas lahko tudi zavrnejo.

Zobni vsadki morajo biti narejeno kvalitetno. Prav to vam ponujajo v ambulanti Kirurgija Debevc, kjer se bodo res potrudili. Še sami po vstavitvi vsadkov in pa potem umetnega zoba ne boste vedeli, da pa je vse to umetno in ne naravno. Kakorkoli že je izguba zob boleča in ljudje izgubijo na samozavesti. Vam pa zobni vsadki vse to pomagajo povrniti.