Odkupa bakra in drugih kovin pri nas ni novost, vendar je novost, da ga pridejo iskat k vam in dobite takoj gotovino ali denar na račun. Tukaj je tovrsten odkup bakra – spletna stran, kjer lahko naročite odkup in ugotovite, kaj vse lahko od kovin prodate ter kako. Dejansko lahko prodate vse odpadne kovine, nove ali rabljene in tudi zavite v plastiko ter rjave in poškodovane. Vendar bo seveda glede čistost kovine odkupna cena tudi drugačna. Najbolj se vam splača prodati čisti  baker, pa naj gre za plošče, odpadek ali žice. Največ takega bakra imajo podjetja, ki v svoji proizvodnji uporabljajo baker za končne izdelke.

odkup bakra

Vendar se tudi z leti ter desetletji na kmetijah ter domovih nabere veliko kovinskih odpadkov. Zakaj bi ležali na okoli in zasedali prostor pod kozolcem, v štali, garaži ali na podstrešja ter celo zunaj v grmovju, če to lahko prodate in dobite denar. Zdaj veste, zakaj nekateri hodijo od hiše do hiše in zbirajo odpadno železje ter tudi akumulatorje, ki se jih da prodati. Nekateri celo pokradejo tam, kjer ni nobenega v hiši na primer na vikendih ali zapuščenih stavbah, še posebej bakrene žlebove ter kotle. 

Najbolj cenjen in najbolje plačan je gotovo čisti baker v kosih ali kot žica. Nato sledi baker, ki je mešan z drugo kovino ali je ovit v plastiko in druge materiale. Odkupujejo tudi staro železo. Najčistejše železo je zopet najbolj vredno, mešano in nečisto pa manj. Najmanj je vredno umazano od rje in zavito v plastiko, ker morajo vse to prej očistiti oziroma ne dobijo veliko materiala  ven.

Za naš planet je vsekakor najbolje, da odpadke ponovno recikliramo in mednje spadajo tudi kovine. Tako se bo manj zemlje odkopalo in ranilo ter bo manj škode z rudniki rud na tem planetu, če bomo čim bolj skrbeli za to, da kovine ne končajo doma ali v naravi, ampak gredo v nadaljnjo predelavo in v ponovno uporabo.