Vsakdo si svoj najlepši dan v življenju želi ohraniti v najlepšem spominu. Vrhunska poročna fotografija pa je tista, ki bo zagotovila, da se boste svoje poroke spominjali še zelo dolgo. Če želite, da bi bila vaša poročna fotografija res najboljša, potem boste temu primerno morali izbrati tudi fotografa. Eden vidnejših poročnih fotografov pri nas je tudi mednarodno nagrajen Dejan Žagar, ki mu poročna fotografija predstavlja, ne le delo, ampak predvsem strast. Tako bo najlepši dan v vašem življenju ujel skozi svoj profesionalen objektiv in vam podaril tisto najlepše – spomine.

poročna fotografija

Vsaka poroka je unikatna

Dober poročni fotograf vsako poroko dojema kot popolnoma individualen dogodek. Niti dve nista enaki, saj odražata tisto prav posebno energijo, ki se iskri med mladoporočencema. Le tisti poročni fotograf, ki ta poseben dogodek jemlje kot nekaj edinstvenega, neponovljivega in veličastnega, pa lahko ustvari popolno in spomina vredno poročno fotografijo.

Dobra poročna fotografija je tako rezultat fotografovega navdiha, kreativnosti in profesionalnega odnosa do te čudovite umetnosti. Kot pravi Dejan Žagar, je vsako poroko potrebno ustvariti na nekoliko drugačen in edinstven način – točno tako, kot je posebna vsaka zveza. V fotografski objektiv je zato potrebno ujeti paleto najrazličnejših čustev, ki zaznamujejo ta magičen dogodek – veselje, radost, ljubezen in seveda tudi nekaj solz sreče.

Poročna fotografija – shramba magičnih trenutkov

Delo poročnega fotografa je ciljno usmerjeno v ustvarjanje nepozabnih spominov, ki bodo paru omogočile, da se ob pogledu na njih zopet vrne v samo središče poročnega dogajanja. Ljudje smo namreč vizualna bitja, zato je še kako pomembno, da je poročna fotografija zares kvalitetna. Prikazati mora namreč celotno ljubezensko zgodbo, ki jo je par okronal s poroko.

Le kdo si ne želi najlepši dan svojega življenja kar se da dobro ohraniti v spominu? Z dobrim poročnim fotografom ne rabite skrbeti, da ta magičen trenutek ne bi bil za vedno varno shranjen. Poročna fotografija pomeni shraniti vsak magičen trenutek nekam na varno, od koder ga je možno obuditi ter se kadarkoli vrniti vanj.

Paleta čustev skozi objektiv

Kot smo že omenili, je pri poročnem fotografiranju potrebno slediti toku spontanosti, saj le tako lahko nastanejo fotografije, ki dajejo vtis popolne sproščenosti in lahkotnosti trenutka. Preden izberete svojega poročnega fotografa, si zato oglejte njegov portfolio, saj le ta kar največ pove o kvaliteti in načinu njegovega dela. Med seboj se namreč le ti razlikujejo – imajo drugačno predstavo o estetiki na fotografiji, različno vizijo in se radi poslužujejo različnih tehnik fotografije.

Zelo pomembno je, da izberete tistega poročnega fotografa, katerega delo vam ustreza. Konec koncev gre namreč za zelo poseben dan v vašem življenju. In prav je, da zasijete – tudi na fotografijah. Vseeno pa bodite pozorni, da slike fotografovega portfolija zaznamujejo spontanost, čustva, kreativnost, humor in avtentičnost. Le tako boste namreč lahko prepričani, da izbrani poročni fotograf ne ustvarja fotografij po istem kopitu. Tako narejene fotografije dajejo pogosto izumetničen in nenaraven videz, ljudje na njih pa izgledajo, kot da bi bili v fotografiranje prisiljeni.

poročna fotografija 1

Zato ni dovolj, da izberete poročnega fotografa, ki je zgolj strokovno podkovan – tisti, ki fotografira poroke, mora namreč imeti tudi številne druge kompetence in znanja, ki so ključna za nastanek vrhunskega izdelka. Ta vrsta fotografije mu mora biti blizu, s fotografiranjem porok pa naj ima pestre izkušnje. Le tako bo lahko prepoznal tisti ključni trenutek, ko mora pritisniti na sprožilec svojega fotoaparata. Poleg tega mora goste na poroki znati kar se da uspešno motivirati, jih nasmejati in iz njih izvabiti tiste najlepše občutke. Kar pa je vse prej kot enostavna naloga. Zato je še toliko bolj pomembno, da mu fotografiranje porok predstavlja nekakšno poslanstvo.

Svojo poročno zgodbo boste na koncu dobili lično zapakirano v obliki poročne knjige in na digitalnem mediju. Tako boste lahko kadarkoli vzeli v roke svoj poročni album in ob pregledovanju poročnih fotografij obujali lepe in čarobne spomine.

Vaš najlepši spomin

Ne pravijo zastonj, da fotografija pove več kot tisoč besed. Njena poročna izvedba pa prikazuje nešteto čustev, skritih dejanj in majhnih dogodkov, ki so vodile v nastanek velike ljubezenske zgodbe. Čeprav gre pri poroki za veličasten in nepozaben dogodek, pa je veliko bolj pomembno njeno sporočilo in simbolika. S tem ko dahnete usodni da, se namreč partnerju popolnoma predate in mu podarite svojo dušo in srce. Poročna fotografija, ki uspe ujeti vsa čustva, ki ob tem nastanejo, pa je tista, ki jo boste tudi na jesen življenja še vedno z nasmeškom na obrazu radi pogledali.