Savna je super izbira za sprostitev telesa in duha, vsak dan v letu, zato obiščite https://www.savnasod.si/. Še posebej pa jo je priporočljivo redno obiskovati v hladnejšem delu leta (od jeseni do pomladi) in se tako izogniti marsikateri težavi z zdravjem, ki ga to hladno obdobje prinaša s sabo.

Savna za več energije in dobre volje
Če ste med tistimi, ki dnevno vsaj pol ure potite v savni ali lokalni telovadnici, potem zagotovo veste, da imate po tovrstni aktivnosti več energije. Nivo energije se ohranja preko celega dne. Segrevanje telesa zaradi savne ali vadbe pomaga telesu in umu do sprostitve, saj se sproščajo hormoni sreče in dobre volje.

Savna za manj (prehladnih) obolenj
Hladnejši del leta s sabo prinaša tudi sezono smrkanja, prehladov, glavobolov in kašlja. Mnoge raziskave kažejo, da lahko savna zmanjša pogostost različnih obolenj. Bele krvne celice, ki branijo naš imunski sistem, nastajajo v veliko večjih količinah, če je telo izpostavljeno višjim temperaturam zaradi telesne vadbe ali uporabe savne.

Savna spodbudi znojenje, ki koristi tako telesu kot koži
V savni ste izpostavljeni višjim temperaturam, kar pripomore k odpiranju por in izločanju znoja, ki iz telesa odnese snovi, ki jih telo ne potrebuje. Zaradi znojenja se poveča tudi pretok krvi in posledično se izboljša oskrba celic s krvjo. Koža je opazno bolj mehka in lepa.

savna
Savna je še posebej super izbira v hladnejšem delu leta.

Savna izboljšuje spanec
Med savnanjem se izločajo hormoni sreče in njihova raven ostane višja kot običajno tudi po samem savnanju, seveda tudi ponoči. Zato lahko pričakujete po rednem savnanju, da boste kakovostno spali.

Savna pomaga izgubljati odvečne kilograme
Si želite izgubiti kakšen kilogram, pa ne veste kako? Mogoče vam lahko pomaga redna uporaba savne. Znano je, da so fiziološki učinki savnanja so podobni kardio vadbi, saj se poveča srčni utrip, zniža se krvni tlak, poveča se oksigenacija in pospeši presnovo. Na ta način savnanje pripomore tudi k hitrejši izgubi kilogramov.