Zdravo življenje je trend zadnjih let, ko se ljudje vse bolj zavedamo tega, da brez zdravja ni ničesar. Ne moremo delati, niti imeti družine, se veseliti in biti srečni. Dejansko je zdravje sreča, o čemer si preberite na tej povezavi https://www.nadlani.si/zdravje/zdravo-zivljenje/. Za različne ljudi zdravo življenje pomeni različno, vsak si po svoje predstavlja, kaj zdravje je in kako to zgleda. Nekateri so zadovoljni že s tem, da se prehladijo 3 krat letno drugi pa nočejo nikoli zboleti in hočejo biti vedno odporni na vse viruse, zunanje vplive in na lastne smili, ki povzročajo proste radikale. Ali je to mogoče?

zdravo življenje

Zdravo življenje je seveda mogoče, vključevati pa mora zdravo prehrano v prvi vrsti, zdravo gibanje, vodo, spanje torej počitek, zdrav zrak in ne veliko stresa. Človek, če je zdrav, je sam s sabo zadovoljen, veliko bolj optimističen, poln motivacije in elana za delo ter nove ideje, za učenje in napredek. Depresiven človek ne bo nikoli zdrav, lastne misli ga zastrupljajo tako, da nenazadnje zboli telo za raznimi boleznimi, kot so raki in avto imune bolezni.

Kakovostno in zdravo življenje  vsebuje zmerno gibanje vsak dan, recimo pol ure intenzivnega sprehoda, globokega dihanja, naprezanja v breg, lahkega teka in podobno. Tudi družabne igre z žogo lai kaj drugega so zdrav način gibanja lai pa igranje s psom ali otrokom na primer, torej tekanje naokoli. 

Zdravo življenje je tudi v prvem planu zdravo prehranjevanje, kaj to je, so različna mnenja, izkušnje pa kažejo, da je rastlinski način prehranjevanja najboljši za ohranjanje zdravja pod pogojem, da taka oseba  ve, kako se na ta način pravilno prehranjevati. Dostikrat se zgodi, da ko preide na rastlinsko hrano uživa preveč maščob, oreščkov, sladkorje in pri tem dobi še več holesterola, se zredi ali celo dobi sladkorno bolezen. Torej treba je vedeti, koliko in česa je treba jesti za uravnoteženo prehrano.