Silikonske metlice brisalcev so eden od pomembnih faktorjev varne vožnje, ki jim vozniki posvečamo premalo pozornosti. Potrebno je vedeti, da so avto brisalci lahko ključni element, ki vas varno pripelje na vaš cilj. Nekatera podjetja so se posebej specializirala in razvila visoko kakovostne brisalce, ki imajo inovativno obliko brisalnega dela in so v celoti narejene iz silikona.

V kolikor jih primerjamo z navadnimi brisalci imajo določene prednosti, saj jim ravno oblika omogoča boljši kontakt s steklom in tako so jim omogočeni večji nakloni brisalnega dela. Prav tako je ključna pravokotna oblika, ki jo imajo brisalci saj usmeri silo brisanja na manjše področje kot je to pri klasični obliki. V kolikor brisalcev dolgo nimate v uporabi so popolnoma brez deformacij in na ta način varni.

Prednosti silikonskih brisalcev pa niso le v pravokotni obliki brisalne metlice ampak na sploh silikonska guma nudi odličen oprijem tako v mrazu kot vročini, vplivu ozona, sončnih žarkov, atmosferski poluciji, svetlobi, staranju,.. Nudijo trajno elastičnost in neverjetno stabilnost. Silikonski brisalci imajo širok temperaturni razpon, kjer je njihova kvaliteta popolnoma nespremenjena. Tako v področju od -60 do +250°C ohranijo vse svoje lastnosti, ne otrdijo in ne razpokajo. Obenem brisalci inovativno na steklu ustvarijo hidrofobno plast, ki razprši dežne kapljice in na ta način izboljša vidljivost med samo vožnjo. V kolikor se odločate za nakup silikonskih brisalcev, vam le ti lahko pobudijo dvakrat daljšo življenjsko dobo v primerjavi z klasičnimi brisalci. Vse silikonske metlice brisalcev so narejene iz silikonskega kavčuka nemškega podjetja Wacker Chemie AG.

Podjetje vam poleg nove inovativne oblike nudi tudi klasične metlice brisalcev, ki imajo trikotne žepke. Tako so vsi brisalci izdelani iz silikonskega materiala in se razlikujejo le po metlici. Vse silikonske metlice brisalcev so primerne za klasične nosilce, na voljo pa so vam tudi brisalci, ki jih vstavite v eno kovinsko vzmet.