Zlato je hranilec vrednosti od nekdaj, od karm pomnimo se je vlagal v to drago kovino. Ta rumena kovina ima veliko vrednost za ljudi, ki verjamejo v njegovo vrednost. Na srečo vlaganje vanj ni obdavčeno, zato se zelo splača. Splača se tudi zato, ker je zlato ves čas do zdaj pridobivalo na vrednosti vsaj nekaj procentov na leto. Vendar morate vedeti, katero vrsta zlata kupiti, ker niso vsi enaki za vlaganje oziroma investiranje. Najbolje je, da greste do zlatarja lai pooblaščene in preverjenega podjetja, ki kupuje zlate ploščice in kovance v vašem imenu ter jih Bahrain v primernem trezorju. Dobiti morate potrdila in certifikate o lastništvu zlata.

zlato

Če zlato fizično prenesete  k sebi čez mejo iz kovnice ali podjetja ali trezorja, boste plačali dvojni davek. Zato se bolj splača, če ga prodate tam, kjer je sedaj in si samo nakažete denar na račun. seveda morate imeti dokazila, od kje vam denar. Zlato ima samo eno slabo lastnost, to da ga ne morete prav na hitro pridodati. Zato je najbolje, da kupite manjše zlate ploščice, ki gredo bolj v promet recimo go 37 g in niso tako drage. 

Če vam to ni v redi, lahko pri zlatarju kupite zlato, ki je vdelano v nakit. Tako kot pri ploščicah morata paziti na čistost zlata. Več ja kot je čistosti in več karatov kot ima, hitreje ga boste prodali in več je vredno. Vlaganje v zlato je dolgoročno dobra investicija, nikakor pa ni primeren za trgovanje. Njegova cena raste počasi a vztrajno proti valutam, ki padajo in jih požira inflacija. Dejansko drage kovine inflacije ne poznajo in ohranjajo vrednost.

Če se ozrete po drugih investicijah, os bistveno bolj tvegane in se dejansko ne splačajo. Ali pa os preveč tvegane in mlade, da bi se jim zaupalo. Zato je ta investicija boljša od drugih in  se splača.