Avtomatski menjalniki so super, ker prestavljajo sami, lahko pa se odločite, da prestavljate tudi vi, če vam to menjalnik omogoča in imate drugačno vožnjo. Ponavadi se lahko nastavijo na več možnosti voženj, na dinamično, mestno in še kakšno odvisno je od tipa avta in menjalnika. Menjalniki so lahko različnih kvalitet in avtomatski menjalniki TIT spadajo med najboljše menjalnike, kar jih poznamo. Če boste menjalnik menjali, zaradi okvare ali obrabe, potem se odločite za najbolj kakovostnega. Tak menjalnik je treba redno vzdrževati, da bo delal brezhibno in dolgo. Serviser ga čisti in menja olje, da ni kaj narobe in da ga opilki ne poškodujejo.

avtomatski menjalniki

Avtomatski menjalniki so super, ker ni treba skrbeti za to, kako boste menjali in je ena skrb je eno opravilo manj v avtu. Vsi, ki ga preizkusijo, se potem ne odločajo več za klasični menjalnik, ker je ta res udoben in priročen. Ne skrbite več, kako menjati ter se truditi v klance ter naravnem lai v mestu, to bo zdaj vse opravil za vas menjalnik, ki bo menjal sam. Pazite le na to, da ga boste dobro in pravilno uporabljali ter vklapljali prave funkcije glede na vožnjo ter stil  vožnje.

Vsi avtomatski menjalniki so si podobni, razlikujejo se med seboj v tem, da eni omogočajo tudi izklop avtomatike, drugi pa ne. Tisti avtomatski menjalniki, ki to omogočajo so za tiste, ki imajo radi športno vožnjo, ki jo sami nadzorujejo in večje pospeške, za druge pa to ni pomembno in je ta funkcija dejansko nepotrebna. Vsekakor pa ga je treba reno vzdrževati in majati olje. Če slišite kakšen čuden zvok, se je dobro zapeljati do serviserja, ali če avto težko prestavlja in cuka. Vsekakor pa je to zelo redko, če imate zelo kakovostne menjalnik. Če ne veste, ali bi ga imeli ali ne, je najenostavneje, da se usedete v avti in ga preizkusite.