Dodatno, oziroma dopolnilno zavarovanje, je zavarovanje, ki ga sklenemo, po svoji želji, na zavarovalnici, ki jo sami izberemo. Dodatno zdravstveno zavarovanje dopolnjuje obvezno zavarovanje, kar pomeni, da obvezno zavarovanje krije 70 %, dopolnilno pa 30 %. Sklenitev dopolnilnega zavarovanja je pametna odločitev, takoj, ko izgubite status študenta.

dopolnilno-zavarovanje

Obvezno zavarovanje krije delodajalec, medtem, ko si dopolnilno zavarovanje krije vsak sam, oziroma v redkih primerih center za socialno delo. Ko izgubite status študenta, si je treba urediti dopolnilno zavarovanje, če ne želite plačevati dodatnih stroškov za zdravstvene usluge. Vendar lahko dopolnilno zavarovanje sklenete le, če imate sklenjeno obvezno zavarovanje. Tega ponavadi krije delodajalec, v primeru izgube službe, pa zavod za zaposlovanje, če imate urejeno, da dobivate nadomestilo za brezposelnost, v nasprotnem primeru, pa si morate to urediti sami. medtem, ko obvezno zavarovanje krije osnovne stroške v zdravstvu, kot je na primer pregled pri zdravniku, pa dopolnilno zavarovanje krije na primer predpisana zdravila.

Cene za premijo dodatnega zavarovanja so odvisne od tega, pri kateri zavarovalnici sklenete zavarovanje. Načeloma se cene ne razlikujejo veliko, so pa odvisne od tega kdaj vi sklenete dopolnilno zavarovanje. To pomeni, da morate zavarovanje skleniti v roku enega meseca od tega ko izgubite status zavarovanca. Se pa z vsako zakasnitvijo premija poviša.

Dopolnilno zavarovanje lahko sklenete preko spleta, ali pa v najbližji poslovalnici tiste zavarovalnice, katero ste izbrali. se pa splača, da sklenete dopolnilno zavarovanje pri isti zavarovalnici, kot na primer tudi ostali družinski člani, saj si boste tako lahko zagotovili kakšen dodaten popust. prav tako pa se pozanimajte, če lahko na isti zavarovalnici sklenete tudi druge vrste zavarovanj, na primer življensko, zavarovanje za hišo, zavarovanje za avto in tako naprej. več zavarovanj, kot boste sklenili pri isti zavarovalnici, več boste imeli popusta, pa še vse boste imeli na istem mestu in samo enega zavarovalniškega agenta, na katerega se boste lahko obrnili v primeru, da boste imeli kakšno vprašanje.