Ko pomislimo na krušne peči nam najprej padejo na pamet stari časi in peka kruha. Pri ljubiteljih pice pa so povezave krušne peči seveda podprte z mislijo na peko pice. Zakaj izbrati krušne peči  in zakaj je to še vedno moderno pa v nadaljevanju članka. Krušne peči so seveda povezane s starimi časi. Nekoč so imeli v vsaki hiši krušno peč s pomočjo katere so pekli kruh, pogače in kakšno potico. Krušne peči so prišle prav tudi v zimskih časih, ker so ogrele celotno hišo in zmrznjeni otroci so lahko celo spali na njih. Tako da so bile same prednosti krušne peči in tudi danes so.  

Krušna peč

Ljudje so za krušne peči uporabljali svoja drva, če so jih le imeli. Ko enkrat krušno peč zakuriš je lahko oddaja toploto tudi do dva dni če en kuriš več. Vendar v mrzlem obdobju vsekakor kuriš non stop. Krušne peči pa so moderne tudi danes. V picerijah jih še vedno uporabljajo za peko pic, saj so pice iz krušne peči najboljše. Kjer pa imajo krušno peč doma pa spečejo tudi kruh ali kakšno drugo stvar. Vse kar potrebujemo je ogreta krušna peč in žerjavica in tako lahko spečemo kar želimo.

Krušna peč dolgo časa oddaja toploto. Ko jo enkrat pregrejete je tako toplo notri, da je škoda uporabljati pečico. Morate pa vzeti v zakup, da bodo kakšne stvari se morda pekle dlje časa kot v pečici, vse je odvisno od tega kako razporedimo žerjavico in kakšno toploto ima krušna peč. Veliko ljudi je še vedno tega mnenja da so krušne peči še vedno najboljše in da nič ne preseže takšne peči. Je pa poleg toplote tudi super saj imajo dodatno ležišče in sedišče okoli peči. Kar pa še kako paše v mrzlih zimskih mesecih, ko se lahko usedeš zraven tople peči in na hitro posušiš mokre stvari.