Polikarbonat je umetna masa in je kot umetno steklo, vendar dosti bolj odporno in lažje ter uporabno od pravega stekla. Material polikarbonat je izjemno kakovosten in proizveden v Nemčiji z desetletno garancijo. Izjemno je močan in njegova najboljša lastnost je prosojnost, da skozi njega prodira svetloba in lahko obsijejo prostor pod njim tudi sončni žarki. Iz tega materiala se izdelujejo najbolj kvalitetni nadstreški za različne potrebe, kot so balkoni, terase, vhodi, vrtovi, garaže in tudi rastlinjaki. Ne samo da je prosojen, je tudi izjemno lahek material in hkrati trden tako, da ga lahko nosi katera koli konstrukcija.

polikarbonat

Polikarbonat je moderen material, ki je kakovosten in se uporablja za domove, kot tudi za poslovne stavbe. Kar se tiče nadstreškov, lahko izbirate različne materiale, kot sta najbolj pogosta les in kovina. Les se uporablja pri največ stavbah in nadstreških, še posebej pri hišah. Velikokrat pa se za garaže izbira kovinska konstrukcija. Za pokritje večjih parkirišč ob podjetjih, je najbolj primerna kovinska konstrukcija, ki je bolj elegantna, manjša a vseeno dovolj trdna, da zdrži vse, tudi sneg.

Kako se polikarbonat uporabi za nadstrešek, je odvisno od vaših želja in potreb. Te plošče se režejo z ostrim nožem. Lahko jim montirate sami, najbolje pa je, da vam celotno konstrukcijo in montažo ter razrez plošč naredijo mojstri, ki so izkušeni. Lahko pa jih razrežejo in pošljejo na vaš naslov, če ste vi ta mojster, ki dela drugim nadstreške. Razrez je pri montaži brezplačen.

Ko naročite polikarbonat, ste naročili material, ki je dejansko neuničljiv in prosojen, tako da vam ne bo treba pod tem nadstreškom podnevi imeti luči, zaradi česar boste precej prihranili pri energiji. Vse plošče so tudi UV zaščitene tako, da je pod njimi varno in hkrati niso dovzetne za vremenske vplive, korozijo, sonce in vlago. To je res dobra investicija, ki se splača in je skoraj večna.