Prodaja podjetja je velik dogodek in ni ravni enostaven, zato potrebujemo praviloma nasvet in vodstvo strokovnjaka, da nam pomaga pri celi plejadi papirologije, ki je povezana z davki, prenosi lastništva in še drugimi pravnimi zahtevami, ki jih država predpiše. Celoten postopek prodaje podjetja lahko prepustite strokovnjaku na tem področju, ki vas bo suvereno zastopal in branil vaše interese, tako, da boste iz posla iztržili največ in bosta obe stranki povsem zadovoljni. To je ključ dobre kupčije.

Kdaj se odločiti za prodajo podjetja? Največkrat je razlog upokojitev in ni nasledstva ali pa tudi to, da je podjetje prepralo vizijo podjetnika in se ta ne vidi več v tako velikem podjetju ter želi izstopiti. Nekateri pa s podjetji tudi trgujejo ali prodajo svoj delež v njem. Prodaja podjetja ni ravno enostavna, zato je nujna pomoč strokovnjaka, ki bo poskrbel za vse, da bo rako, kot moa biti po zakonu in boste mirno spali.

predaja podjetja

Kaj pa vam pomeni prodaja podjetja? Ste zaradi tega veseli ali v stresu?  V vsakem primeru se neko določeno vznemirjenje pojavi, saj se marsikomu to dogaja prvič in nima izkušenj. Takrat je prodaja podjetja lahko velik stres in prevelik dogodek, zato bodite pozorni na to, da boste najeli res pravo osebo, ki ji boste zaupali in vam bo svetovala ter vodila posle skupaj z vami do tega, da bo nekdo drug postal lastnik vašega podjetja ali deleža. 

Prodaja podjetja pa je lahko tudi prisilna in neprostovoljna, v tem primeru pa boste težko imeli vse niti v vaših rokah ampak bodo prodajo dejansko skoraj v celoti prevzele druge institucije, ki bodo krojile zaslužek in usodo podjetja. Zato je najbolje, da se prodaja zgodi in sproži bistveno prej, ko je podjetje na vrhuncu, ima dobro ceno in vam bo prineslo dosti profita. Novi lastnik pa bo dobil zdravo in potencialno podjetje, ki ga lahko razširi do neslutenih možnosti.