Že od nekdaj, ko se kaj raztrga ali, ko je potrebno kaj zalimati vzamemo selotejp. To je ena izmed stvari, ki je zelo priročna in je nepogrešljiva in zelo praktična. V podjetjih, ki se ukvarjajo s pakiranjem je selotejp pa še bolj nepogrešljiv, saj ga uporabljajo ves čas, ko lepijo škatle, pakete, folije, papirje in tako naprej. Zelo kakovosten in trpežen selotejp lahko najdemo povsod, vendar niso si vsi enaki. Nekateri so manj trpežni od ostalih in slabo lepljivi.

selotejp

Danes je selotejp že v raznih oblikah in barvah. Za najmlajše imamo tudi selotejp z bleščicam in vzorci, da je njihov zvezek bolj barven in saj poznate otroke, vedno imajo radi nekaj več. Kako pa je sestavljen selotejp? Selotejp je narejen iz PP ali PVC folije na kateri je nanošeno lepilo. Lahko je narejen tudi iz papirja ali ostalih materialov, vendar v PVC in PP obliki je še najbolj poznan. Narejen je tudi v različnih debelinah in iz različnih lepil. Ko ga izbiramo moramo biti pozorni na to kaj bomo pakirali, kako bomo pakirali in skladiščili, kako se bo prodajala in tako naprej, da bomo izbrali primeren selotejp. Za velike pakete in škatle ne moremo izbrati nekaj majhnega ali ravno obratno.

Če želite biti ekološki raje izberite tistega, ki je narejen iz papirja, saj ga je mogoče reciklirati skupaj z škatlami. Za lažje lepljenje imamo na voljo tudi razne pripomočke na katere nastavimo selotejp. Zelo znana so pisarniška stojala na katerih je na koncu zobato rezilce ki prereže selotejp, da nam ni potrebno iskati škarij ali pa ga trgati na roke. Tudi za večja pakiranja imamo podobne pripomočke. Če vas zanima še kaj o njih si lahko več preberete na kakšnih spletnih straneh ali se pozanimate v proizvodnjah kot je na primer Kamm trade. Rade volje vam bodo odgovorili na vsa vprašanja.