Velikokrat se soočamo z neznosnimi glavoboli in bolečinami v predelu čela, vendar nikoli ne pomislimo, da je to mogoče vnetje sinusov. Če želite vedeti kaj narediti v primeru vnetja sinusov si lahko preberete kakšen članek na spletnih straneh ali pa se posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Nekaj idej vam bomo opisali v nadaljevanju, saj je lahko vnetje sinusov res nadležna zadeva, ki nas ustavlja pri vsakdanjih opravilih in normalnem življenju.

vnetje sinusov

Če imamo slab imunski sistem se mogoče večkrat soočimo z vnetjem sinusov. To je, ko se v sluznico dihal ujamejo bakterije, katere poškodujejo celično steno in onemogočajo razmnoževanje in preživetje celične stene. Na voljo imamo različna zdravljenja in pripomočke, kateri pomagajo k odpravljanju takih stvari. Na primer podpora imunskemu sistemu je lahko škrlatna enhiceja, ki je ekološka rastlina za izboljševanje imunskega sistema in ščitenje pred okužbam. Z njeno pomočjo lažje okrevamo v primeru, če nas doleti vnetje sinusov, prehlad ali gripa. Uporabljati jo je potrebno vsaj osem tednov, da se stanje popolnoma ozdravi.

Naslednja stvar ki pomaga za vnetje sinusov je sončna terapija in dodatki vitamina D3, ki je namenjen za ravnovesje v telesu in delovanju imunskega sistema. Sončni žarki pa so vir vitamina D3 in naj bi se izpostavili soncu vsaj 10 minut na dan v poletnih dneh, v hladnejših mesecih pa malo dlje saj takrat ni tako močan sončna svetloba. V lekarnah in drogerijah najdemo veliko dodatkov kot je vitamin D v različnih oblikah. Lahko ga uživamo v obliki bonbonov ali kapljic, vendar moramo vedeti, da vsi ne delujejo tako dobro kot sonce.

In še zadnji način preprečevanja za vnetje sluznice je odstranjevanje goste vnete sluzi. Tako je najbolje se izogniti izločkov kateri prihajajo proti izhodu dihal. Da nimamo preveč suhih sluznic moramo spiti na dan vsaj od dva do tri litre vode, kar je tudi priporočljivo. Če tudi to ne deluje lahko uporabimo sintezne kapljice, vendar se jih je dobro izogibati v prevelikih merah, saj lahko prizadene zgornji del sluznice. Torej vnetje sluznice je res neprijetna zadeva, zato se jo je dobro znebiti in pri tem za mnenje vprašati svojega osebnega zdravnika ali osebje ki dela v lekarni, oziroma zdravstvu.