Ko se odpravimo na socialno omrežje, vedno opazimo kakšne znane osebe ali pa ne, ki dajejo mnenja na zdravo prehrano in ponujajo razne recepte ki bodo magično spremenila naša življenja na bolje. Eden pravi, da je maslo zdravo, spet drugi pravi, da ga pa sploh ne smemo jesti. Ob takih zadevah postanemo le še bolj zmedeni in ne vemo kaj sploh še jesti. V takem primeru je boljša rešitev nutricionist, ki vam lahko pomaga do rezultatov, katere iščete. Vsaka oseba ima drugačne potrebe in delovanje, zato ne more biti ena dieta namenjena za vsakogar. 

nutricionist

Nutricionist prehransko svetuje kako do zdravega življenja in kako spretnimi svojo prehrano, ter življenjski stil na bolje. V Sloveniji poklic nutricionist še ne obstaja, zato je lahko pravzaprav vsak ta oseba, vendar tako potrebno znanje se lahko dobi preko študija na fakultetah. Poznamo različne vrste vede in to je športni, človeški, klinični, javni, globalni in prehranski nutricionist. Vsak ima svojo nalogo in svoje stranke, katere potrebujejo pomoč pri spremembi svoje prehranske navade. Naloge, katere izpolnjuje nutricionist so izobraževanje o pravi prehrani, izbira pravi način prehranjevanja za vsakega posameznika, posluša potrebe, navaja stranke na novo prehrano, časovno razvrsti obroke, prilagaja obroke k življenjskemu stilu, pripravlja jedilnike, svetuje o prednostih in slabostih, ter motivira in ponuja podporo.

Zelo pomembno, je, da ima oseba neko motivacijo in podporo, ko se odloči za novo pot v življenju. Če vse delamo sami postane naporno in je lažje, da nam vsaj nekdo pomaga. Ker ima vsak tako natrpan življenjski urnik je težko ob tem še delati jedilnike za vsak dan. Če vas zanima še kaj, kar ponuja nutricionist, si lahko o tem preberete na kakšni spletni strani ali pa se o tem pogovorite o svojim osebnim zobozdravnikom. Vsak si zasluži priložnost, da spremeni življenje na bolje in se sooči s svojimi težavami.