Fizioterapija je uradna medicinska metoda, ki jo izvajajo usposobljeni terapevti, da pomagajo ljudem s težavami po operaciji ali poškodbi in pri določenih boleznih. Strokovna fizioterapija je v teh primerih najučinkovitejša metoda, da sel judje spet vrnejo sčasoma v normalo, kot so bili prej in da imajo kvalitetno življenje. Na tej povezavi si oglejte, kako lahko s pomočjo fizioterapije pomagate sebi in bližnjim do zavidljivega rezultata, če ste gibalno ovirani ali imate težave z ravnotežjem in vrtoglavicami. Danes je tovrstna terapija možna tudi na domu in pa na daljavo preko računalnika, tak oda je dostopna prav vsakomur, ki is želi biti bolj zdrav in gibčen.

fizioterapija

Fizioterapija na domu poteka tako, da najprej terapevt pride pogledat pacienta in oceni, v kakšnem času in koliko lahko napreduje, glede na njegovo sedanje stanje. Večina pacientov, nekje 97 % se po tej terapiji sčasoma vrne spet v normalo, kot so bili prej, kar pomeni, da je ta terapija izjemno učinkovita. Največ se uporablja po možganski kapi, infarktih, blenih sklepov in mišic, pri gibalni oviranosti, multipla sklerozi in podobnih boleznih. Seveda tudi pri poškodbah telesa in okončin ter težavah s hrbtenico.

Ko se izvaja fizioterapija na domu, je to za pacienta precej bolje, kot če bi moral iti v bolnišnico ali v za to pripravljeno ambulanto. V tem času je to jar ovira in zahteven postopek za bolnega človeka. Poleg tega bolan človek ne želi obremenjevati okolice in bližnjih. Že tako se počuti nemočno in ubogo, potem pa bi ga pestile še skrbi prevoza na določen kraj. Prav zaradi tega, ker ves ta stres in stres domačih odpade, je terapija na domu dosti bolj učinkovita, kot v bolnišnici.

Fizioterapija na domu pomeni, da pride fizioterapevt, ki je usposobljen. Ne samo, da ve kako ravnati s pacientom, da ne bi terapija povzročila še večje škode ali škodo na drugih delih telesa, ampak ve tudi, kako do pacienta pristopiti. Največkrat so ti pacienti slabi, depresivni, obupani in prestrašeni. Nekateri tudi težko govorijo. Terapevt se jim približa, jim da upanje in veselje ter voljo do vaj ter zdravljenja, tako je terapija uspešna.

Če pa se fizioterapija ne more izvajati na vašem domu, če pacient tega noče ali pa da gre za bolezen in nevarnost okužbe, potem se lahko ta terapija izvaja na daljavo preko računalnika tako, da pacient s fizioterapevtom dela preko ekrana. Vaje se izvajajo, kot bi se v živo vendar brez dotika. Take terapije so še posebej dobrodošle v času zaprtja, ko se ne moremo prosto premikati.