Če so bili še ne tako dolgo nazaj tiskalniki nekaj, kar ni imel skoraj nihče doma in se je stvari hodilo tiskati v fotokopirnice, je danes povsem običajno, da imate tiskalnik pri sebi doma in lahko hitro in enostavno natisnete vse, kar tisti trenutek potrebujete. To vam omogoča, da zadnji trenutek natisnete stvari, ki jih potrebujete za svojo predstavitev v službi ali šoli, prihranite pa tudi nekaj denarja, ki bi ga porabili v fotokopirnici. Tonerji za tiskalnike so uporabni predvsem za tiste, ki imate laserske tiskalnike. Ponudbo teh tonerjev si lahko pogledate na https://biro.si/tonerji.html.

Seveda je to, ali boste kupili svoj tiskalnik odvisno od tega, kako pogosto in kaj tiskate. Če imate otroke, potem skoraj zagotovo vsakodnevno potrebujejo kaj natisniti za šolo, saj danes večina učiteljev (sploh v višji razredih) snov pošlje po mailu in si morajo otroci to sami natisniti. Morda pa je narava vašega dela taka, da si morate pogosto kaj natisniti za svojo predstavitev v podjetju in je zato tiskalnik nujno potrebno imeti pri roki. Če pa tiskalnika je potrebujete tako pogosto, potem se vam verjetno bolj splača uporabljati fotokopirnice ali printboxe, ki so nameščeni po različnih lokacijah mesta (v blokih, knjižnicah, na univerzah …). Res pa je, da do teh stvari težje dostopate, če je npr. knjižnica zaprta. Ko kupujete tiskalnike, so obvezna oprema, ki jo morate pregledati tudi tonerji za tiskalnike. Ti so namenjeni predvsem uporabnikom laserskih tiskalnikov, saj se ti nekoliko razlikujejo od običajnih.

tonerji za tiskalnike
Tonerji za tiskalnike so v bistvu velike kartuše, ki so namenjene večjim in zmogljivejšim tiskalnikom. V njih je barvni prah, ki ga tiskalnik z laserjem zapeče na papir. Tako se lahko natisne velika količina materiala – s črnimi tonerji se da natisniti kar 2000 strani, z barvnimi pa nekoliko manj. Take tonerje lahko, ko se izpraznijo, ponovno napolnite z barvnim prahom, saj se zaradi tega kvaliteta tiska ne zmanjša.