Cena kuhinje je vsekakor pomemben dejavnik pri izbiri, a ne pozabimo, da za kuhinje akcija po dostopnejši ceni prinaša tudi višjo kakovost. Tudi od kakovostnega razreda kuhinje je odvisno, kakšne prihranke lahko pričakujemo, v vsakem primeru pa bolj kot nizko ceno iščemo visoko kakovost oziroma idealno razmerje med kakovostjo in ceno. Prav tu je prihranek denarja najbolj očiten, saj ni prijazen le do denarnice, temveč zagotavlja še zadovoljstvo uporabnika, kar je v končni fazi najbolj pomembno.

kuhinje akcija

Največji prihranek lahko pričakujemo pri dražjih kuhinjah, kjer se že manjši popusti odražajo v znatnih zneskih privarčevanega denarja, če najdemo dobro akcijo. Res je sicer, da v višjih cenovnih razredih akcije niso tako pogoste oziroma gre le za nekaj odstotkov, a glede na zneske tudi to naredi veliko razliko za tiste, ki iščejo ugodnejšo ceno. Znižane akcijske cene kuhinj v višjem cenovnem razredu vsekakor prihranijo precej denarja, čeprav bo treba v takšno kuhinjo vseeno kar nekaj investirati.

Srednji cenovni razred za večino kupcev ponuja še boljše priložnosti in boljše izkoristke. Tu je namreč možno najti ponudbe, ki imajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno – cene so že v izhodišču dostopnejše, kakovost pa je zadostna, da nam ni treba skrbeti glede zadovoljstva z nakupom. Poleg tega postanejo tu popusti bistveno bolj privlačnejši, pogosto gre tudi za več deset odstotkov, kar se pri končnem znesku močno pozna. Prihranek denarja je v tem primeru kar konkreten, tako da pogosto pridejo v poštev za nakup odlične kuhinje, ki bi bile brez znižane cene predrage. Tako za kuhinje akcija omogoči nakup kakovostne kuhinje, ki bi bila sicer zunaj našega dosega.

V nižjem cenovnem razredu moramo biti zelo pozorni na lovu za prihranki. Za poceni kuhinje akcija ceno zniža na smešno nizke zneske, ki pa običajno nekaj sporočajo tudi o samem izdelku. Razmerje med kakovostjo in ceno ima v tem primeru to pomanjkljivost, da nižja kakovost močno okrni vse prednosti, ki jih prinaša nizka cena. Še vedno pa je moč najti dobre kuhinje, če pri izbiri nismo posebej zahtevni. Preverimo, kaj vključuje za kuhinje akcija in kaj dejansko potrebujemo, možno je, da bomo povsem zadovoljni tudi z najcenejšo kuhinjo.