Hemoroidi so v vsakem človeku in imajo svoj namen. Vsaki hemoroidi so zadolženi za to, da pomagajo pri oljenju zadnjika in izločanju blata iz črevesja, hkrati čistijo kri. Ker so precej nagnjeni k zamaščevanju, saj je njihova funkcija oljenje, se lahko hitro zamašijo, če uživate slabo hrano, ki se v vodi ne topi, kot so v vodi netopne maščobe ter beljakovine večinoma živalskega izbora. Sčasoma se bodo te žile zamašile in nabreknile ter zaprle zadnjik, s tem pa povzročile, namesto dobrega izločanja pravo katastrofo, da blata ne morete izločati in včasih pomaga le operacija, če prehrane ne spremenite.

hemoroidi
Malo ljudi ve, da so hemoroidi ozdravljivi na zelo preprost način s spremembo prehrane in sicer se je treba izogniti maščobam. Nekaj časa ne jejte nobenih maščob, niti rastlinskih in se izogibajte soli, beli moki in sladkorjem ter sadju, pa vsem zelo sladkim jedem. Ne jejte niti bele moke in izognite se žitaricam. Jejte pa vlakninasto hrano, na primer temno zeleno zelenjavo in tudi ovsene kosmiče, ki vam bodo oprali črevesje, žile in vse ostalo, kar se je zataknilo v vašem telesu in vam sedaj povzroča težave. Tako se bodo hemoroidi počasi pozdravili, zmanjšal in postali povsem normalni, zato z njimi ne boste imeli težav.
Hemoroidi, če so povečani, so res prava težava, ki je zelo neprijetna in boleča, ker so na zadnjični odprtini, zato je treba nekako ukrepati, da se to odpravi. Če ne spremenite prehranskih navad, se ne bo nič spremenilo in boste prepuščeni kirurgom. Odločite se povsem sami, kaj boste storili in na kakšen način jih boste odpravili, samo ne smeti jih pustiti, da so tako kot so, ker je to zelo nevarno in pelje do nastajanja novih, nevarnih bolezni. Ne morete se sprijazniti ti boleznijo in z njo živeti, ampak ukrepajte takoj in se posvetujte s strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo.