Gradite hišo, ali pa razmišljate o tem, da bi zamenjali okna? Ne veste, kakšna okna bi izbrali? Zakaj ne bi imeli lesenih oken, ki združujejo tako tradicionalnost kot modernost in jih je mogoče vgraditi v vsak objekt? Tovrstna okna so dandanes zelo priljubljena; lesena okna: cena vam ne bi smela predstavljati problema, saj se vam bo investicija že v nekaj letih povrnila.

Materiali prihodnosti so gotovo materiali, ki so prijazni do okolja, kar les vsekakor je, saj je dobesedno del narave. Človek les uporablja že od nekdaj, zadnja leta se ga vse bolj uporablja za izdelavo oken, saj predstavlja kvaliteten material. Lesena okna vas bodo zagotovo navdušila, saj boste z njimi dobili prijetno bivalno okolje, lepoto, toplino, eleganco in domačnost v enem kosu.

lesena okna cena
Lesena okna imajo pred okni iz drugih materialov kar nekaj prednosti.

Prednosti lesenih oken

Lesena okna imajo pred okni iz drugih materialov določene prednosti, na katere velja opozoriti. Prva in morda najpomembnejša prednost je, da je les naraven material in ga je človek uporabljal že od samega začetka. Morda ste zdaj pomislili, da je to, da gre za naraven material slabost, saj bo gotovo kmalu podlegel različnim vremenskim razmeram. A naj vas potolažimo, da to ne drži, saj s(m)o ljudje z napredkom tehnologije in novimi metodami dosegli, da imajo lesena okna dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da zelo dobro kljubujejo tudi najhujšim vremenskim razmeram. Druga prednost je, da vam bodo ta okna nudila edinstven občutek bivanja. Z vami bodo dihala, vam dajala občutek topline in domačnosti in skrbela, da se boste na sploh dobro počutili. Lahko bi rekli, da boste v svoj dom dobili košček narave. Ker gre za organski material, so taka okna trajnostna in okolju prijazna. Lesene izdelke se da reciklirati, kar pomeni, da jih ne rabimo odvreči na deponijo ali kam drugam, ampak jih lahko predelamo in ponovno uporabimo.

Les je že sam po sebi trden in stabilen material, z novimi tehnologijami in obdelavami pa so taka okna še boljša in imajo še daljšo življenjsko dobo. Z njimi nimate nobenega dodatnega dela, le vsake toliko časa jih lahko obrišete z vlažno krpo in pogledate, če so kje kakšne poškodbe. Lesena okna imajo tudi zelo dobro toplotno izolativnost, če pa jim boste dodali še primerne zasteklitve, profile in druge dodatne dele, boste še bolj poudarili pozitivne lastnosti lesa in okna bodo lepo prišla do izraza. Odlično tudi uravnavajo vlago v prostoru, zato se boste z njimi počutili udobno in sproščeno. Zaradi dobre izolativnosti boste prihranili tudi pri porabi energije, kar se bo poznalo v vaši denarnici.

lesena okna cena
Verjeli ali ne, lesena okna so odporna tudi na požar.

Kaj pa varnost?

Verjeli ali ne, lesena okna so odporna tudi na požar. V primeru požara se na njihovi površini ustvari plast iz oglja, ki poveča odpornost sredice okna. Ta plast tako preprečuje, da bi leseni del naprej gorel, zato so ta okna še naprej trdna in v primeru rušenja stavbe zdržijo zelo visoke obremenitve.

Lesena okna: cena, ki jo boste plačali za udobje in domačnost se vam bo že v nekaj letih povrnila, saj gre za investicijo v prihodnost. To pomeni, da ko jih boste enkrat kupili, z njimi ne boste imeli nobenega dela več, ampak boste le še uživali v občutku domačnosti in povezanosti z naravo. Kaj še čakate – oglejte si ponudbe lesenih oken in še danes naročite svoja!