Dandanes potovalni kombiji in avtodomi postajajo vse bolj priljubljeni, saj je to praktično hiša na kolesih. Vendar, ko se odpravljate na pot, potrebujete potovalni kombi visoke kakovosti. RobetaMobil predeluje vaš kombi v manjši ali večji počitniški kombi, kar je odlična informacija tudi za vse tiste, ki avtodoma morda ne želijo ali pa bi radi do svojega počitniškega vozila prišli po nekoliko ugodnejši poti.

Kot smo omenili, se v današnjih dneh povečuje nabava avtodomov in kombijev ter potovalnih kombijev. Kaj je potovalni kombi, je vprašanje, ki se poraja marsikomu. To je v bistvu navaden kombi, le da je ta predelan v nekakšen avtodom. Kaj pa sploh je avtodom? Avtodom je prevozno sredstvo, v katerem imamo pogoje za življenje. Dandanes se največ uporablja za počitnice v kampih, saj so kampi veliko cenejši od hotelov. Avtodom vsebuje vse, kar človek potrebuje. To je prha, stranišče, postelje, hladilnik, pečica, predali, omarice in še veliko več.

Potovalni kombi

Potovalni kombi pa je manjši ali redko tudi večji kombi, ki ima vgrajene postelje, prho, stranišče, mizo ter omare in predale. Lahko bi rekli, da je to manjša verzija avtodoma. Zakaj pa je kombi boljši od avtodoma? Je veliko manjši od avtodoma, zato zanj porabimo manj goriva. Res je, da nima tako veliko prostora kot avtodom, a še vedno ga ima zadosti za celo družino. Potovalni kombiji imajo običajno še zložljivo streho ob robu, ki nas ščiti pred soncem ali dežjem, če hočemo jesti ali samo počivati izven kombija.

Sedaj pa še nekaj besed o ceni. Ko se vam porodi vprašanje o ceni, je treba najprej vedeti, kako veliko bivalno vozilo želite. Po navadi večji potovalni kombi stane več, a moramo vključiti tudi postavitev pohištva po kombiju in koliko tega pohištva bo. Nato moramo upoštevati, ali hočemo našemu kombiju dodati še kakšne posebne lastnosti. Upoštevati moramo tudi, kakšne kvalitete je pohištvo in sam kombi. Torej še enkrat. Cena je odvisna od velikosti našega kombija ter od materiala, iz katerega je ta zgrajen.