Čudovita pokrajina v osrednji Italiji, znana po svoji slikoviti pokrajini, bogati zgodovini in kulturi, ki očara vsakogar – Toskana. Popotniki iz celega sveta prihajajo v to območje, da bi doživeli njene neprecenljive zaklade. Ima ogromno za ponuditi, saj ji nekateri pravijo tudi kulturna zibelka Evrope, ki ji zagotovo ne manjka tudi lepote. Deset glavnih biserov, ki jih Toskana ponuja in jim morate videti, če se odločite prepotovati to pokrajino, preverite na www.nadlani.si/potovanja/toskana in se prepričajte zakaj je ta pokrajina zares unikatna.

Nepozabni kraji, ki vas ne bodo pustili ravnodušne

Toskana je pokrajina, kjer je verjetno dovolj že samo pogled nanjo, da bi se zaljubili za vse življenje. Če pa imate na voljo več časa, potem vas bo očarala za zmeraj. Firence, ki so srce Toskane, so svetovno znane predvsem po svoji umetnosti in arhitekturi. Tu se nahaja znamenita galerija Uffizi, kjer so razstavljene mojstrovine Michelangela, Botticellija in Leonarda da Vincija. Ne pozabimo pa tudi na Duomo, veličastna katedrala s svojo kupolo, ki je simbol mesta. Če se na kratko ustavite še v Sieni, znani po svoji srednjeveški arhitekturi, lahko vidite tudi osrednji trgi Piazza del Campo, ki je prizorišče slavne konjske dirke Palio. Katedrala v Sieni pa je mojstrovina gotske arhitekture, ki obiskovalce navdušuje s svojo notranjo lepoto. Poševni stolp, ki ga ravno tako velikokrat omenimo ko se spomnimo na Toskano, stoji v Pisi in se nahaja na Piazza dei Miracoli. Tudi San Gimignano, mestece znano po svojih srednjeveških stolpih in Lucca, mesto obzidij, sta idealni za obisk.

Seveda pa je Toskana vsem najbolj znana po zelenih, vinorodnih gričih, na katerih se bohotijo ciprese in starodavne vasi. Chanti je sigurno vinska regija, ki je raj za ljubitelje vina. Vinogradi, ki se raztezajo po valovitih gričih, proizvajajo nekatera najboljših vin na svetu, vključno z znamenitim Chianti Classico. Tudi Val d’Orcia je slikovita dolina, ki je idealna za sprostitev in občudovanje naravnih lepot. Vinski navdušenci pa ne smejo mimo mesta Montepucliano, mesto slavnih vin, ki ponuja obiskovalcem priložnost, da uživajo v vrhunskih vinih in se sprehajajo po čudovitih starodavnih ulicah. Toskana je resnično zakladnica, polna kulturnih in naravnih lepot, ki čakajo, da jih odkrijete. Vsak kotiček te čudovite pokrajine ponuja nekaj edinstvenega in nepozabnega, zato je obisk Toskane neizogibno potovanje za vse, ki ljubijo lepoto in zgodovino.