Vnet mehur predstavlja večjo težave, ker to boli, srbi, peče pa še na malo potrebo morate hoditi ves čas. V predelu trebuha imate ves čas občutek, da vas nekaj tišči in da vas nekaj napihuje. Da imate vnet mehur veste sami in to vam lahko potrdi tudi vaš zdravnik. Dal vam bo primerna zdravila, ko so običajno umetna in lahko pomagajo ali ne. Če pa želite naravno zdravilo proti vnetju mehurja, pa vzemite zdravilo podjetje Vogel, ki je povsem naravno in primerno tudi za nosečnice ter mame. 

vnet mehur

Če je vnet mehur potem gre lahko za bakterijsko okužbo, ki jo lahko imajo največkrat ženske, običajno ima to zoprno reč vsaka ženska vsaj enkrat v življenju. Pri tem pa si lahko pomagate sami z naravnimi zdravili , ki tudi preventivno preprečujejo vnetje mehurja. Uporabite lahko liste in poganjke vedno zelenega gornika. Uporabite lahko tudi cvetove ameriškega slamnika. 

Najbolj pa si pomagamo s tem, da ne pijemo sladkanih pijač in da ne uživamo veliko sladkorja, sladkarij ter ostale sladke hrane. Predvsem se izogibajte pitju kave in alkohola. Tudi uživanje ter pitje pomarančnih in drugih sokov iz cirusov še bolj draži mehur ter poslabša celotno situacijo. 

Če hočete pozdraviti vnet mehur je zelo pomembno, da ne zadržujete urina in da ko vas tišči na  vodo tudi takoj greste ter izpraznite mehur čisto do konca. Oboleli del si lahko grejete s termoforjem ali čem drugim toplim. Ko pa se kopate ne uporabljajte nobenih kemikalij in dodatkov razen timijana.

Če imate vnet mehur ali ga ne bi rade imele, potem pazite na higieno in se redno umivajte spodaj. Ko greste na veliko ali malo potrebo se s papirjem brišite od spredaj nazaj in ne obratno, ker  boste bakterije prenesle na vagino in mehur se lahko vname. Najbolje je, da namesto papirja uporabljate bide in se kar umijete brez mila.