Rezkalni stroj je stroj z namenom, da se naredijo neke posebnosti na lesni površini, pa naj gre za utore, luknje, posebne robove in podobno. Uprolabjjao ga mizarji, ki točno vedo, kaj potrebujejo, zato se že kar sami zanimajo za točno določen stoj. Sodoben, na daljavo računalniško voden rezkalni stroj zelo kakovostne izvedbe dobite na tej spletni strani. Dejansko jih je več in če niste gotovi, kaj bi potrebovali, ker gre res za vrhunske tehnološke novosti, ki vam morda niso znane, jih pokličite ali jim pišite in pojasnili vam bodo razlike ter kaj za sebe torej podjetje res potrebujete. Pravi stroj boste težko sami izbrali če niste res tehnološki frik. 

Kateri rezkalni stroj izbrati?

Kateri rezkalni stroj je res kar veliko vprašanje, ki ga ni lahko rešiti. Za to je treba imeti več primerjav raznih strojev, da bi vedeli, kaj je za vas najbolje. Najbolje je, da si ogledamo nekaj različnih rezkalnih strojev.

SCM L’invincibile TI 7

TI7 je eden najbolj tehnološko naprednih rezkalnih strojev, ki je primeren za uporabnike z večjo zahtevnostjo. Stroj je namenjen dolgotrajni uporabi vsaj 8 ur, če ne več. Njegova prednost je, da se ga da precej enostavno programirati. Tak stroj zna delati več operacij, ki opa seveda ne morejo potekati hkrati. Zato jih je potrebno menjavati, kar je pri tem stroju zelo enostavno.

rezkalni stroj

Ta rezkalni stroj ima močna vodila, ki os povezana s pomočjo vijačnih vreten ter servo motorjev. To pa zagotavlja zelo natančen pomik. Uporablja Hiteco motor. Ta je vezan neposredno na gred stroja za rezkanje. Hitrosti delovanja pa se nastavljajo preko frekvenčnega pretvornika. Uporaben je tudi zaradi velikega zaslona, ki deluje na dotik tako, da ga boste lažje nastavljali. Vreteno boste enostavno lahko odklenili s pomočjo komprimiranega zraka.

Rezkar SCM/Minimax TW55es

Gre za profesionalni rezkalni stroj iz serije ELITE. Ta stroj ima  z aluminijasti voz in podporno roko. Njegov motor ima moč 5 kW. Največji premer orodja pa je 240 mm. Najdaljša dolžina vretena je 125 mm. Spada med najbolj kvalitetne rezkarske stroje, ki imajo voz. Dodatno je opremljen s podaljški na levi ter desni strani. Ima pa tudi  je vključena tudi izvlečno mizo na sprednji strani.

Oblika agregata je brez nagiba. Ko boste menjali jermen, boste ugotovili, da je to opravilo pri tem stroju res enostavno, saj boste to lahko naredili brez vijačenja. Enostavno boste menjavo izvedli pomočjo ročice. Kapa za čeplenje ni povsod priložena in jo lahko sami izberete, če želite. Izbrali o boste v primeru, da uporabljate orodje z velikim premerom za čeplenje.

Rezkar MiniMax T45 Classic

Gre za najmanjši rezkalni stroj, ki je izdelan za manjše delavnice. Uporabljajo se tudi za razbremenitev večjih rezkalnih strojih kjer je v velikih delavnicah več takih strojev. Vreteno pri tem stroju se ne nagiba. Njegova prednost je, da je precej poceni, zanj boste odšteli dobrih 600 evrov. Deluje zelo tiho. Izdelan je po CE normativih, zato spada med varne stroje. Zanj je izdelane precej dodatne opreme.

Kot vidite, se rezkarji med seboj lahko precej razlikujejo, zato smo primerjali tri različne za praline namene, delavnice in profesionalce. Izberete seveda po tem, kaj res potrebujete.