Če vas zanima kako in kje zavarovati kredit, je pravi odgovor Prva zavarovalnica. Zavarovanje kreditov z življenjskim zavarovanjem je eden od najbolj priljubljenih načinov zaščite pred izgubo dohodka zaradi smrti ali invalidnosti. Večina ljudi sklene to zavarovanje, ker jih skrbi, ali bodo v primeru smrti ali invalidnosti sposobni odplačati svoje dolgove. Zavarovanje kreditov ščiti vašo družino pred tem, da bi morala odplačevati vaše dolgove, če umrete ali postanete invalid.

Zavarovanje kreditov

Vrste kreditnih zavarovanj

Obstajata dve glavni vrsti kreditnega zavarovanja: terminsko življenjsko zavarovanje in polno življenjsko zavarovanje. Terminsko življenjsko zavarovanje zagotavlja zaščito za določeno obdobje, običajno za 10, 20 ali 30 let. Celotno življenjsko zavarovanje zagotavlja zaščito za vse vaše življenje. Terminsko življenjsko zavarovanje je cenejše od polnega življenjskega zavarovanja, vendar ne povečuje denarne vrednosti. Pri polnem življenjskem zavarovanju se sčasoma kopiči denarna vrednost. Zavarovanje kreditov z življenjskim zavarovanjem ni enako hipotekarnemu življenjskemu zavarovanju, ki se uporablja za poplačilo hipoteke v primeru smrti. Hipotekarno življenjsko zavarovanje ne krije drugih dolgov, kot so dolgovi na kreditnih karticah ali avtomobilska posojila.

Zavarovanje kreditov sklepate zaradi svojih bližnjih

Če ste kot večina ljudi, sklenete življenjsko zavarovanje predvsem zaradi svojih bližnjih. Zagotoviti želite, da bo v primeru vaše nepričakovane smrti zanje finančno poskrbljeno. V primeru vaše smrti bi vaša družina utrpela finančne posledice, kot sta izguba dohodka in potrebno poplačilo dolgov. Na srečo lahko življenjsko zavarovanje pomaga olajšati to finančno breme. Ko umrete, lahko vaši upravičenci uporabijo izplačilo za primer smrti za kritje vaših zadnjih stroškov. Če še nimate zavarovanja kreditov z življenjskim zavarovanjem je zdaj pravi čas, da razmislite o sklenitvi zavarovalne police. To je lahko najboljši način za finančno pomoč vašim bližnjim, če vas ne bo več.

Določitev primerne zavarovalne vsote

Prava zavarovalna vsota je pomemben korak k življenjskemu zavarovanju, ki je primerno za vas in vaše bližnje. Zagotavlja vam mirno vest, da bo v primeru vaše smrti za vaše bližnje finančno poskrbljeno. Pri določanju prave zavarovalne vsote za vas je treba upoštevati nekaj dejavnikov. Najprej morate upoštevati svoj trenutni življenjski slog in finančne obveznosti. Tako boste vedeli, koliko denarja bi vaši bližnji potrebovali za ohranitev življenjskega standarda, če vas ne bi bilo več. Drugič, razmisliti morate o morebitnih dolgovih ali drugih finančnih obveznostih, ki jih imate. Vaša zavarovalna vsota mora biti dovolj visoka, da jih bo pokrila, tako da vaši bližnji ne bodo ostali v tem bremenu. Upoštevati morate tudi inflacijo. Življenjski stroški sčasoma naraščajo, zato morate poskrbeti, da bo vaša zavarovalna vsota sledila temu. V nasprotnem primeru bo izgubila svojo vrednost in bo manj učinkovita pri zaščiti vaših bližnjih.