Zunanje brezžične kamere so varnostne kamere, ki so zasnovane za uporabo na prostem za namene nadzora in spremljanja. Zunanje brezžične kamere napajajo baterije ali sončna energija, zaradi česar jih je enostavno namestiti, ne da bi potrebovali kakršno koli ožičenje ali kable. Ponujajo vrsto prednosti, kot je možnost zajemanja posnetkov s skoraj katere koli lokacije, zagotavljanje opozoril v realnem času in možnost snemanja v slabih svetlobnih pogojih. Poleg tega jih je mogoče enostavno integrirati z drugimi nadzornimi sistemi za dodatno zaščito.

Na trgu so na voljo različne zunanje brezžične kamere

Zunanje brezžične kamere postajajo vse bolj priljubljene za varnost doma in podjetja. Te kamere so zasnovane tako, da jih je enostavno namestiti in ponujajo široko paleto funkcij, zaradi katerih so idealne za zunanji nadzor. Zagotavljajo slike visoke ločljivosti, zaznavanje gibanja, nočni vid in druge napredne funkcije, ki lahko pomagajo zaščititi vašo lastnino pred vsiljivci.

 zunanje brezžične kamere

Vrste zunanjih brezžičnih kamer

Ker je na trgu na voljo toliko različnih modelov, je težko vedeti, kateri je najboljši za vas. V tem članku bomo obravnavali različne vrste zunanjih brezžičnih kamer, ki so na voljo na trgu.

Izbirate lahko med več vrstami zunanjih brezžičnih kamer:

  • Bullet kamera je vrsta zunanje brezžične kamere in je okrogla, ima majhno kupolo na vrhu in fiksno lečo. Običajno nimajo pokrova za objektiv ali zaščitnega ohišja nad objektivom. Je najcenejša razpoložljiva vrsta in najmanj trpežna, vendar dobro deluje v primerih, ko je potreben pogled na velike razdalje. Bullet kamere se pogosto uporabljajo pri nadzoru množic, javnih prireditvah in na parkiriščih. Te kamere ponujajo zaznavanje gibanja, ki pomaga prepoznati predmete ali ljudi, ki vstopijo ali zapustijo zajeto območje.
  • Omrežne kamere (IP kamere) so povezane v vašo omrežno napravo (router ali switch) in se lahko nadzorujejo prek računalnika ali pametnega telefona.
  • WiFi kamere uporabljajo brezžično omrežje, da se povežejo s vašim omrežjem in jih lahko upravljate prek pametnega telefona ali računalnika.
  • PTZ kamere (Pan, Tilt, Zoom) so kamere, ki omogočajo daljinsko upravljanje s paniranjem, nagibanjem in povečavo. Te kamere so odlične za spremljanje velikih območij.
  • Baterijsko napajane zunanje brezžične kamere so samostojne in jih ni treba povezati s kablom. Kamere na baterije so pogosto majhne in prenosne, zato so primerne za spremljanje območij brez dostopa do napajanja.
  • Celozaslonske kamere so kamere, ki lahko posnamejo 360-stopinjsko sliko okolice. Te kamere so primerne za uporabo na območjih, kjer želite spremljati več kot eno območje naenkrat.
  • Gibljive kamere se lahko obračajo v vse smeri in so pogosto povezane z aplikacijami za spremljanje gibanja.
    Obstaja še veliko drugih vrst zunanjih brezžičnih kamer, vendar so naštete najbolj pogoste in uporabne.

Kako izbrati najboljšo zunanjo varnostno kamero za vaše potrebe

Ko izbirate sistem zunanjih varnostnih kamer, je pomembno razmisliti o tem, kje naj bodo kamere nameščene, da boste dosegli najboljšo možno pokritost. Če iščete brezžični sistem, se prepričajte, da med kamerami in njihovimi sprejemniki ni sten ali drugih ovir.

Ena od možnosti za zunanjo varnostno kamero je brezžična DIGICAM PRO. Gre za zmogljivo kamero, ki jo lahko nadzorujete prek pametnega telefona in vam omogoča, da spremljate dogajanje v živo od koder koli.

Kakovost slike je ključni dejavnik pri izbiri zunanje varnostne zunanje brezžične kamere. Večina zunanje varnostne kamere ima ločljivost od 720p do 1080p, kar zagotavlja dovolj jasno sliko za prepoznavanje obraza ali registrske tablice. Kamere z ločljivostjo 4K so sicer na voljo, vendar so običajno dražje in za večino uporabnikov presežek.

Način uporabe kamere je še en dejavnik, ki ga je treba upoštevati. Kamere z žično povezavo so običajno cenejše, vendar zahtevajo več dela pri namestitvi, saj jih je treba povezati s kablom. Brezžične kamere so bolj priročne, saj jih je lažje namestiti in jih lahko postavite na mesta, kjer žična povezava ni mogoča.

 zunanje brezžične kamere

Nastavitev vašega zunanjega sistema brezžične kamere

Nastavitev zunanjega brezžičnega sistema kamer je lahko zastrašujoča naloga. Zahteva skrbno načrtovanje, izbiro prave opreme

1. korak: Lokacija

Prvi korak pri postavitvi zunanjega brezžičnega sistema kamer je iskanje najboljše lokacije. Upoštevati je treba številne dejavnike, kot so osvetlitev, vreme in hrup. Najboljše mesto za vašo kamero je tam, kjer lahko posname veliko dejavnosti in ne moti dogajanja okoli nje.

2. korak: Izbira opreme

Strojna oprema je vključena v zunanje brezžične kamere in repetitorje, vendar boste programsko opremo morali namestiti na svoj računalnik ali mobilno napravo.

3. korak: Konfiguracija sistema

Ko imate opremo, morate nastaviti svoj sistem. Najprej morate priključiti kamere in repetitorje v omrežje. Za to potrebujete priključne kable in napajalnike. Nato boste morali konfigurirati svoje kamere in repetitorje z uporabo aplikacij, ki so na voljo za vašo opremo.

4. korak: Varnost in odpravljanje težav

Pri nastavitvi sistema brezžične zunanje brezžične kamere morate zagotoviti, da je vaša povezava varna. Uporabite močno geslo in šifriranje za zaščito svojih podatkov in zagotovite, da so vaše kamere varne pred hekerskimi napadi.

5. korak: Shranjevanje videoposnetkov

Ko je vaš sistem zunanje brezžične kamere delujoč, morate poskrbeti za shranjevanje in pridobivanje videoposnetkov. To lahko storite z uporabo notranjega pomnilnika v kamerah ali pa preko oblaka, kar vam omogoča dostop do videoposnetkov od kjerkoli in kadarkoli. Tako boste vedno varni in boste vedno videli ter vedeli, kaj se okoli vas dogaja. 

Tako boste vedno varni in boste vedno videli ter vedeli, kaj se okoli vas dogaja.in poznavanje okolja, v katerem postavljate.