Se odločate, da bi sami pričeli z izdelovanjem verižice, uhanov, ali prstanov? Kliknite tukaj in izvedite več o nakitu, ki ga ponuja Zlatarna Celje. Na tej spletni strani boste našli izvirne in zanimive verižice za vse priložnosti in okuse.

Verižice ali drug nakit zahtevajo veliko znanja, predvsem pa zahtevajo dobre ideje. Ideje za izdelovanje verižice oziroma drugih vrst nakita si je smiselno najprej skicirati na list papirja. Naša ideja mora dobiti skico, preko katere lahko ugotovimo, ali bo končni izdelek izgledal tako, kot smo si ga zamislili. Po opravljeni skici, če nam tehnologija le to dopušča, je dobro našo skico pretvoriti v računalniški program, ki bi natančno izdelal načrt za izdelavo. Po končanem projektiranju se lotimo izdelava verižice, ter ostalih dodatkov.

Potrebno je imeti pester izbor orodja, ki nam bo pomagal pri izdelovanju nakita. Dobaviteljev za nakup bodisi zlata, srebra ali drugih umetnih materialov je veliko. Pomembo je, da vam vaš dobavitelj predvsem dragih kovin zagotavlja ustrezen certifikat za prodajajo ter, da gre za originalne materiale. Tukaj dajemo predvsem poudarek pri nakupu zlata, srebra ali dragih kamenčkov, ki bodo naše verižice krasili po zaključenem delu izdelave. Pri izdelovanju lastnega nakita je potrebno imeti zelo kakovostno orodje, poskrbeti za dobro oglaševanje ter seveda svoj izdelek lično zapakirati in prodati na trg. Nekatere zlatarne v Sloveniji k izdelovanju spodbujajo ustvarjalce in zgodi se lahko, da vaš izdelek krasi tudi njihove police.  Unikaten nakit ima posebno dodano vrednost in zanj se odloča vse več kupcev, saj želijo, da je nakit, ki ga nosijo, nekaj posebnega, drugačnega in da izstopa od drugih izdelkov.

verižice

Oblikovalci so zaradi povpraševanja pri izdelovanju nakita postali zelo drzni in tako na policah ne najdemo več samo klasične verižice ali uhanov, temveč nakit krasijo bogate barve v kombinaciji z različnimi materiali. Pred nakupom svoje verižice izberite tudi primeren obesek, če le ta ni vključen skupaj z verižico. Obiščite zgoraj omenjeno zlatarno in si oglejte bogato ponudbo nakita.