Sem prepričana, da ste za vnetje dlesni že slišali. Če vas zanima več o vnetju dlesni pa si lahko več preberete na: https://www.smrekovit.si/bolece-grlo. Zdaj drugo ime je gingivitis. Je pa to najpogostejša težava v ustni votlini. Po mojem ste se že zagotovo srečali z to težavo. Je tako da traja po nekaj dni, če pa traja res že dolgo pa je najboljše obiskati svojega zobozdravnika.

vnetje dlesni

Vnetje dlesni je kar pogost pojav. Pojavi se lahko pri vsakemu. Najpogostejši vzrok za vnetje dlesni je neredna ustna higiena, lahko pa se vseeno pojavi pri ljudeh, ki pa si zobe perejo redno. Je pa tudi tako, da se ponavadi pozdravi samo, ampak če se pa ne pa je najboljše obiskati zobozdravnika. Ta vam bo potem predpisal zdravljenje, da bo vnetje dlesni izginilo. Ker problem je, da če vnetje traja dolgo časa in tega ne zdravimo, lagko pride tako daleč da izgubimo zob ali kar zobe. Potem pa bomo imeli veliko težavo, saj sem prepričana, da si pa tega nihče ne želi.

Vnetje dlesni lahko opazimo sami. Dlesni postanejo rdeče in pa tudi boleče. Teh dveh znakov zagotovo ne boste spregledali, saj sta še kako očitna. Prav tako, ko si boste zobe ščetkali bo pritekla kri. Lahko pa je tudi znak bolečega grla, ampak ta znak ni tako pogost. Vsi ostali prej našteti znaki so redni, ko boste imeli vnetje dlesni. Tako zagotovo tega ne boste spregledali in boste svoje stanje spremljali. Če boste videli, da sploh noče miniti, pa se nič ne bojte in obiščite zobozdravnika. Le ta vam bo potem prepisal zdravljenje, ki bo vnetje ozdravilo. Zdravljenje ne bo nič bolelo, tako da se obiska pri zobozdravniku ne ustrašite. On vam bo le pomagal in preprečil, da izgubite kakšen zob. Mislim, da si pa izgube zob res nihče ne želi, še posebej, ko ste pa mladi.