Gostinski stoli so izjemno raznoliki prav zato, da se ujamejo s stilom vašega lokala. Kakovostni gostinski stoli so lahko leseni, kombinirani s tekstilom ali kovino, nizki za sedenje ob mizi ali visoki za sedenje ob šanku. Stole vam lahko pomagajo izbrati v podjetju na prejšnji povezavi, da se bodo ujemali s celotno podobo gostilne. Če imate domačo hrano, potem boste imeli gotovo lesene stole, morda v kmečkem stilu ali bolj moderne, če je vaš lokal moderno opremljen in ne rustikalno. Če pa ste bar za mlade, potem boste imeli sodobno oblikovane stole z lepim dizajnom v kombinaciji lesa in kovine.

 gostinski stoli

Kakovostni gostinski stoli so udobni za sedenje, da se bo gost počutil udobno in bo dlje časa sedel za mizo ter naročil več hrane in pijače zase in za družino ali prijatelje, morda sodelavce. Naj bodo oblikovani anatomsko. Če so trdi in leseni, jih je dobro oblaziniti in obleči v kaj mehkega za sedenje. Lahko pa nabavite take, ki so podloženi in izjemno mehki ter udobni.

Različni gostinski stoli imajo različno visoka naslonjala. Največkrat podpirajo celoten hrbet ali vsaj do ledvenega dela, ko je tak stol še vedno izjemno udoben. Redko so nižji ali bolj preprosti. Ti so lahko na ulici ali pred lokalom, na dvorišču in terasi na primer. Če cenite vaše stranke, so gostinski stoli izjemno pomemben del vaše opreme, ki se poleg mize najbolj vidijo. Zato izberite previdno in v skladu s tem, kaj želite doseči pri strankah. Bolj ko stoli zgledajo svečano in prestižno, raje ljudje na njih sedijo.

Seveda je od vas odvisno, kakšne stranke boste pritegnili v lokal. Če ste usmerjeni v prestižne in zahtevne goste, boste morali nabaviti tudi tako opremo. Če pa je vaš cilj zadovoljiti potrebe podeželskih vaških veljakov, potem boste izbrali tudi take stole, ki so njim ustrezni, saj se bodo s težavo usedli na oblazinjen in fin stol. Izberite modro in kakovostno, ker se vam bo to splačalo.