Predavateljica je odprla vrata učilnice, odšla do svoje pisalne mize, prižgala računalnik, nato še projektor ter začela govoriti. Ker ni vedela, kako bi na projekcijski tabli pokazala poglavitno vsebino za njeno predstavitev, se je odločila, da nam kar opiše njeno pozicijo na diapozitivu. To seveda ni bilo nič kaj motečega, ampak če vprašate mene, bi si lahko olajšala delo in za bolj tekoč nastop uporabila laserski kazalnik. Se s podobnimi težavami srečujete tudi vi? Laserji so v takšnih primerih odličen pripomoček. Zaradi svoje multifunkcionalnosti pa vam lahko ponudijo še veliko več.

Poglavitne značilnosti

Laser je naprava, ki za svoj vir energije uporablja dva pojava – stimulirano sevanje ter ojačano svetlobno sevanje. Zanj je značilna velika intenziteta in pravilna porazdelitev le te po celotnem preseku žarka. Za dobro vidnost ter sledljivost laserskega žarka je še posebej pomembno, da je ta usmerjen, z nizko divergenco, enobarven (monokromatski) in dovolj močan. Izmed vseh značilnosti je prav gotovo najpomembnejša možnost fokusiranja svetlobe v zelo majhno točko, kar ga dela tako uporabnega, ob nepazljivi uporabi pa tudi nevarnega.

V splošnem so laserji sestavljeni iz treh delov.

V splošnem so laserji sestavljeni iz treh delov. Prvi pomemben del je medij, ki generira svetlobo. Drugi je napajalni sistem. Z njim poskrbimo za vzbujanje atomov, čemur sledi sevanje. Tretji del – resonator pa ima za nalogo, da curek svetlobe natančno usmeri.

Možnosti uporabe laserskih kazalnikov

Se sprašujete, kako na preprost način usmeriti pozornost vaših poslušalcev na bistveno vsebino vaše predstavitve? Nič lažjega. Vse, kar morate storiti, je to, da si ogledate ponudbo laserskih kazalnikov na spletni strani pisala.si izberete svojega najljubšega ter ga naslednjič odnesete s seboj na predstavitev. Njihovi multifunkcionalni laserji so namreč prava izbira za vse, ki želijo navdušiti svoje poslušalce s samozavestnim nastopom.

Prednosti

Z digitalizacijo je postalo predajanje informacij na način predstavitve preko diapozitivov praktično norma. Z napredkom tehnologije se razlike med čistimi amaterji in pravimi profesionalci še povečujejo. Kvaliteta nastopa bo dejansko odvisna od večih dejavnikov. Zaradi tehničnih omejitev smo velikokrat primorani predavanje izpeljati na način frontalne metode, ki od nas zahteva, da opravljamo svojo predstavitev oz. nastop izključno pred poslušalci. Ta se lahko v določenih primerih izkaže za manj učinkovito, kot če bi se predavatelj prosto gibal po prostoru med svojimi slušatelji. Z aktivnim nastopom boste svoje slušatelje veliko lažje animirali in spodbudili njihovo zanimanje za sprejemanje informacij. Z uporabo laserskega kazalnika vam je to omogočeno, saj kazalniki poleg laserske lučke opremljeni še s kakovostnim pisalom in napravo za diskretno prestavljanje prosojnic vaše predstavitve. Ti laserji so izredno lahki in prenosni, kar vam omogoča, da ga lahko uporabljate kjerkoli: doma, v predavalnici ali pa v pisarni.

Kaj je še potrebno vedeti?

Ob nepazljivi uporabi so laserji lahko tudi nevarni, zato moramo z njimi v roki vedno ravnati odgovorno in premišljeno. Nekakovostni laserski kazalniki predstavljajo potencialno veliko nevarnost za poškodbe oči. Ob njegovi uporabi se moramo izogibati vsakršnemu usmerjanju v predel obraza. Prav tako moramo biti pozorni pri igri s hišnim ljubljenčkom. Še posebej pri igri z vašo mačko. Dokazano so mačke izredno igriva bitja, zato jih bo laserska lučka še posebej spodbudila k vnetemu lovljenju. Usmerite jo v tla ali steno. Na ta način se boste izognili neželenim poškodbam svojega živalskega prijateljčka oz. prijateljice.

Pri igri z živaljo usmerjamo laserske žarke v tla ali v steno.

Laserji so odlično promocijsko darilo

Predstavljajte si, da organizirate dogodek, kamor so povabljeni vsi vaši najpomembnejši poslovni partnerji. Poskrbeli ste za vse razen za manjšo pozornost v obliki darila, s katerim bi želeli izraziti naklonjenost in hvaležnost do vseh udeležencev. Laserski kazalniki veljajo v takšnem primeru za odlično promocijsko darilo. Najboljše darilo za vaše poslovne partnerje bo denimo promocijski pisarniški paket, ki vam ga bodo v spletni trgovini pisala.si pomagali sestaviti po vaših željah. Takšen paket bo vključeval razna pisala, beležke, označevalce besedila, tudi vrečke za večkratno uporabo ter ostale uporabne pisarniške pripomočke.

Personalizirajte svoj laserski kazalnik

Poslovna darila so bolj atraktivna, če so personalizirana. Pravzaprav so takšna darila dandanes že obvezna sestavina visoko kakovostnega obdarovanja. Na ta način boste ohranjali in vzpostavljali bolj pristen odnos z vašimi partnerji in strankami. Poleg nagrajevanja svojih strank lahko s personaliziranimi poslovnimi darili izboljšamo moralo zaposlenih, poleg tega pa na inovativen način poskrbimo še za »brezplačno« oglaševanje ter povečanje ugleda svojega podjetja oz. svoje blagovne znamke. V zgoraj navedeni spletni trgovini je možno promocijska pisala in ostali pisarniški inventar personalizirati po osebnih željah, na način gravure ali pa laserskega tiska. To bo odvisno predvsem od osnovnega materiala izbranega izdelka.

Zaključek

Tovrstno obdarovanje bo za vas cenovno najugodnejše. Ne pozabite, da so takšni laserji lahki in enostavni za uporabo. Po vrhu vsega pa boste z njimi v tehničnem smislu zagotovo nadgradili svoj nastop. Z laserskim kazalnikom boste prikrajšani za vse pomanjkljivosti v tehničnem in metodološkem smislu, s čimer boste zagotovo pustili pri svojih slušateljih vtis iznajdljivega, naprednega in samozavestnega predavatelja. Verjemite, nakup laserja vam bo olajšal življenje, hkrati pa boste postali oseba, ki daje vedeti, da gre s časom naprej.