Dinamika sodobnega sveta nas v trenutkih nemoči, iskanja odgovorov in resnice, pogosto usmeri v iskanje naših začetkov. Vpogled tja, na naš pravi začetek, zagotavlja natalna karta ali drugače tudi rojstna karta, s pomočjo katere boste pridobili podatke o vplivih, ki jih vaši rojstni podatki prinašajo v vaš vsakdan.

Kaj je astrologija?

Astrologija je področje, ki se ukvarja s projekcijo predvidevanj dogodkov v posameznikovem življenju ter prihodnosti zemlje. Temelji na opazovanju in interpretaciji položaja zvezd, Sonca, Lune ter vseh ostalih planetov našega osončja. Razumevanje vpliva planetov in zvezd ima pomemben vpliv na natančnost napovedovanja namena življenja posameznika, skupine in celotne družbe. Metoda temelji na predpostavki, da položaj zvezd in planetov določa ali nakazuje spremembe v celem delu vesolja na katerega imajo ti vpliv. Prvi začetki te psevdoznanosti, ki je bila sicer dolga stoletja priznana tudi kot prava znanost, segajo v obdobje starodavne Mezopotamije. Znanje je močno nadgradilo obdobje Aristotla v času katerega  so se vsi sublunarni elementi razdelili v štiri skupine, ki jih poznamo še danes: zemlja, zrak, ogenj in prst.

Kaj je natalna karta?

Natalna karta, pogosto jo v slovenščini imenujemo tudi rojstna karta, je dokument, ki ga izdelajo strokovnjaki s področja astrologije in predstavlja neke vrste interpretacijo vaših rojstnih podatkov. Temelj izdelave natalne karte predstavlja znanje, ki se v človeški družbi ohranja že vse od 18. stoletja dalje, mnogi pa jo prepoznavajo tudi kot neke vrste psevdoznanost.

natalna karta
Izdelavo natalne karte prepustite strokovnjakom.

Kako pridobim natalno karto?

Za izdelavo rojstne karte potrebujete vse, kar v resnici že imate – vaše rojstne podatke. Pri tem je pomembno poudariti, da imajo za namene izdelave natalne karte najpomembnejšo vlogo podatki o datumu, uri ter kraju rojstva. Poskrbite, da pridobite natančne podatke, saj boste na ta način pridobili najboljše informacije o sebi, svoji duši ter bistvu življenja, ki vam je namenjeno. Izurjeni strokovnjaki vam lahko ob izdelavi rojstne karte z dodatnimi vprašanji izdelajo tudi astrološko analizo vaše osebnosti. Ta je namreč pogosto povezana z našim rojstvom – ne bodite presenečeni, ko vam strokovnjak s področja astrologije in izdelave natalnih kart, predstavi vse vaše osebnostne lastnosti na način kot bi vas poznal že celo življenje. Naša lastnosti in temperament torej izhajajo iz dinamike dogajanja, ki jo pogojuje samo rojstvo.

Poleg analize podatkov rojstva se zagotovi tudi podrobna analiza vaših notranjih, psihodinamičnih, procesov, ki so običajno odraz vaših razvojnih teženj ter potencialov v življenju, ki ga živite. Da bi ga najbolje izkoristili ter izpolnili vse (ali pa vsaj večino) teh potencialov, je pomembno ozavestititi prav vse vedenjske vzorce, ki so nefunkcionalni ter vas na tej poti omejujejo, pa se jih običajno niti ne zavedate.

Kako izgleda rojstna karta?

Rojstna karta je eden izmed ključnih elementov v procesu iskanja vašega namena v tem življenju. Sestavljena je iz več delov, pri čemer eden od teh zajema luno, ki je povezava z našo preteklostjo ter nas usmerja v prihodnost. Nasprotni del te točke v natalni karti predstavlja vse, kar smo že doživeli – bodisi v tem ali katerem prejšnjem življenju. Prav tako v tem delu spoznamo naše šibkosti. Izzive ter talente določajo planeti okoli te točke.

prihodnost
Usmerite svoje misli in ustvarite lepo prihodnost.

Zakaj je natalna karta prava odočitev?

Natalna karta posamezniku omogoča vpogled v številna področja posameznikovega življenja. Običajno se za izdelavo rojstnih kart odločajo tisti, ki so v življenju naleteli na blokado in si želijo te blokade premestiti ter tisti, ki se že zavedajo, da so vzorci našega vedenja zapisani povsem na začetku. Prav to zavedanje je bistveno za ovrednotenje posameznikovih močnih in šibkih področij, kar posamezniku med drugim omogoča ustvarjanje kariere v kateri bo uspešen. Ponudi se vpogled v ljubezensko področje, pa področje financ ter druga področja, ki so najbolj zanimiva za posameznika, ki skuša prebroditi lastne izzive ter izkoristiti prav vse potenciale trenutne inkarnacije. Z osvetlitvijo pomembnih razvojnih obdobij številni uspešneje prebrodijo taka obdobja, predvsem pa se nanje dobro pripravijo ter zagotovijo sinhronost med notranjim in zunanjim svetom.

Kakšno je naše sporočilo?

Vsak od nas se na ta planet rodi z nekimi talenti, sposobnostmi, spretnostmi, predvsem pa namenom. In dejstvo je, da prav vsak lahko živi svoje življenje tudi brez spoznanj, ki jih ponuja natalna karta. Je pa res, da lahko znanje astrologije ter izdelava rojstne karte prav vsakemu pomaga, da življenje živi bolj učinkovito. Kdaj je primeren trenutek za naročilo izdelave rojstne karte, je vprašanje na katerega pozna odgovor zgolj vsak posameznik zase. Pomembni trenutki, ki sovpadajo s to odločitvijo so predvsem tisti, ko ugotovimo, da se nahajamo v obdobju, ko nas aktivnosti, ki jih izvajamo (bodisi v zasebnem, bodisi poslovnem svetu) ne izpopolnjujejo več ter v njih ne vidimo več svojega namena in ne prepoznamo lastnih potencialov. S pomočjo izdelane rojstne karte boste zagotovo dobili namige o tem, kam usmeriti svoj pogled ter kako zarisati novo pot do uspeha, zadovoljstva ter notranje sreče.

Glavni namen astrologije ni podajati vpogleda v prihodnost kot pogosto ljudje napačno sklepajo. Namen je namreč spodbujati vsakega posameznika, da živi polno življenje, spodbuja celjenje ran iz preteklosti, spodbuja spremembe ter premagovanje izzivov na ljubeč in miren način. Kot si v resnici tudi zaslužite.