Vsi otroci nimajo lepo izraščenih zob. Zato je potrebno poseči po zobnem aparatu. Učinkovitost zobnega aparata je velika, saj se zobje vrnejo v svojo pravilno obliko. Zobni aparat je v današnjem času čist nekaj drugega, kot mogoče pred 20 leti. Takrat lahko rečemo so nekateri nosili skupek železa v ustih, kar ni bilo prijetno. Danes so popolnoma estetski, kot en okras v ustih. Ni pa namenjen samo otrokom, tudi nam odraslim. Takrat ali ni bilo ortodonta ali nas starši niso peljali, nekaj od tega je sigurno bilo. Zato pa si lahko danes damo popravit krive zobe brez težav.

Naše otroke bo pravi čas njegov zobozdravnik napotil k ortodontu, seveda če bo to potrebno. Ampak se moramo danes zavedati, da so čakalne dobe neverjetno dolge. Zato se ogromno staršev odloča za samoplačniško storitev, da pridejo hitro na vrsto. Ampak mi se danes s tem ne bomo pogovarjali, bolj se bomo posvetili zakaj je zobni aparat namenjen. Če imate otroka in je že toliko star se že s tem spopadate. Vidite, da nima najbolj ravnih zob, mogoče nima dobrega ugriza ali med zobmi velik razmak. Zato je zobni aparat namenjen, da te težave reši.

zobni aparat

Kot sem že omenila, mi nekoč te sreče nismo imeli in imamo še danes nekateri te težave. Lahko se naročite pri ortodontu, ampak morate vedeti, da boste vse plačali sami. Otrokom plača zdravstveno zavarovanje, če se ne odločimo za samoplačniško storitev. Vse nepravilnosti, ki se nam ali otroku dogajajo v ustih, bo zobni aparat rešil. Danes dajo ortodonti stalni aparat, kar pomeni, da ga ne more otrok sam sneti. Pritrdi ga z zvezdicami na zobe in z žicami na koncu zatakne. To otroka nič ne boli, na toliko časa mu bo samo zategnil žičke. Tukaj mora otrok samo še bolj paziti na higieno zob, saj se hrana rada nabira za aparatom.